Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες από τη Google

Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες από τη Google

Ένα νέο κανάλι εσόδων είναι έτοιμη να προσθέσει στη φαρέτρα της η Google, με δημοσίευμα του Tech Crunch να αποκαλύπτει την πρόθεση του αμερικανικού κολοσσού να λανσάρει πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες (φυσικές και ψηφιακές) αποκαλύπτει δημοσίευμα του Tech Crunch.

Όπως σημειώνεται, η Google θα λανσάρει co-branded κάρτες σε συνεργασία με μεγάλες τράπεζες-συνεργάτες, ανάλογα με τους λογαριασμούς που διαθέτουν οι χρήστες, με το δημοσίευμα να κάνει αναφορά σε δύο μεγάλα ονόματα του αμερικανικού τραπεζικού κλάδου, τη Citi και τη Stanford Federal Credit Union, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι εφόσον υλοποιηθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα θα ενταχθούν και άλλοι σύμμαχοι.

Η κάρτα, ψηφιακή ή φυσική θα συνδέεται με μία εφαρμογή που θα κατεβάζει ο χρήστης και θα του επιτρέπει να προχωράει σε αγορές προϊόντων με τρεις τρόπους: με τη φυσική κάρτα, με το smartphone και online. Παράλληλα, η εφαρμογή θα επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει τη διαχείριση των κινήσεων και τη δραστηριότητα του λογαριασμού. Λειτουργίες παρόμοιες με εκείνες που προσφέρουν εδώ και περίπου ένα χρόνο οι αντίστοιχες κάρτες της Apple.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το δημοσίευμα του Tech Crunch δεν διαψεύστηκε (ούτε επιβεβαιώθηκε) από την Google, η οποία προχώρησε σε μια επίσημη απάντηση, παρόμοια με εκείνη που έδωσε πέρυσι σε ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal και στο οποίο αναφερόταν ότι ο αμερικανικός γίγαντας έχει μεγάλες βλέψεις για τον τραπεζικό κλάδο. «Η εταιρεία εξετάζει πώς μπορεί να συνεργαστεί με τράπεζες και αμερικανικά πιστωτικά ιδρύματα για να προσφέρει έξυπνες λύσεις για τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών μέσω του Google Pay, βοηθώντας τους πελάτες να επωφεληθούν από χρήσιμα εργαλεία και διατηρώντας ταυτόχρονα τα χρήματά τους σε έναν ασφαλή λογαριασμό. Οι κύριοι συνεργάτες μας σήμερα είναι η Citi και η Stanford Federal Credit Union και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες τους επόμενους μήνες» ανέφερε η τοποθέτηση της Google.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home