Μία πανευρωπαϊκή λύση ιχνηλάτησης του κορωνοϊού θα είναι πιο αποτελεσματική

Deasy @ 06.04.2020
Μία πανευρωπαϊκή λύση ιχνηλάτησης του κορωνοϊού θα είναι πιο αποτελεσματική

Λαμβάνοντας υπόψη την πρόθεση αρκετών ευρωπαϊκών κρατών να προχωρήσουν στην υλοποίηση εφαρμογών προκειμένου να μπορούν μέσω των κινητών τηλεφώνων να ιχνηλατούν την πορεία εξάπλωσης του κορωνοϊού, η υπεύθυνη αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων της ΕΕ κάλεσε τα κράτη στη δημιουργία μιας ενιαίας πανευρωπαϊκής τέτοιας εφαρμογής.

Όπως σημειώνει η αρχή, οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Bluetooth για την ιχνηλάτηση των επαφών των χρηστών δεν παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα, όμως -όπως συνεχίζει η ανακοίνωσή της- είναι ανήσυχη για το πλήθος και το είδος των εφαρμογών που εμφανίζονται. Κατά συνέπεια μια πανευρωπαϊκή λύση θα ήταν προτιμότερη και θα έφερνε καλύτερα αποτελέσματα.

«Λόγω αυτών των αποκλίσεων, η Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή καλεί για τη δημιουργία μίας ενιαίας εφαρμογής, που θα συντονίζεται κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε και ο επικεφαλής της,  Wojciech Wiewiórowski, στις δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι ιδανικά θα ήταν χρήσιμη και η συμμετοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home