Σύγχυση με το ψηφιακό νόμισμα του Facebook

Σύγχυση με το ψηφιακό νόμισμα του Facebook

Το περασμένο καλοκαίρι το Facebook προκάλεσε μεγάλη ταραχή στον ψηφιακό και τον φυσικό κόσμο ανακοινώνοντας τα σχέδιά του για το ψηφιακό νόμισμα Libra. Παράλληλα ανακοίνωσε πως στο πλευρό του είχαν ταχθεί πολλά μεγάλα ονόματα όπως η Visa, η Mastercard και η PayPal αλλά ο ενθουσιασμός στο στρατόπεδο του μεγάλου κοινωνικού δικτύου δεν κράτησε και πολύ.

Τα σχέδια έγιναν δεκτά με σκεπτικισμό και αντιρρήσεις από τη λεγόμενη παλιά φρουρά. Ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ τόνισε πως το σχέδιο δεν θα προχωρήσει και πολύ αν το Facebook δεν δώσει σαφείς απαντήσεις για το πώς θα αντιμετωπίσει μία σειρά από προκλήσεις με σημαντικότερη την αντιμετώπιση των παράνομων πληρωμών. Η χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων ή το ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι μερικές από τις προκλήσεις που εννοούσε ο Πάουελ.

Σιγά σιγά, μερικά από τα μεγάλα ονόματα που είχαν σταθεί δίπλα στο Facebook πήραν αρχικά αποστάσεις και ακολούθως εγκατέλειψαν το πλοίο του Libra και του ψηφιακού πορτοφολιού Calibra.

Σύμφωνα με το The Information, το Facebook ετοιμάζεται να βάλει το Libra στο αρχείο, όμως εκπρόσωπος της εταιρείας που μίλησε με το Ars Technica διέψευσε αυτές τις πληροφορίες.

Το βέβαιο είναι πως το εγχείρημα δεν πηγαίνει έτσι όπως το υπολόγιζε το Facebook. Αντιμέτωπο με μια σειρά ρυθμιστικών υποχρεώσεων και με την... κακή διάθεση των μεγάλων κεντρικών τραπεζών το πολύ να δούμε το Libra ως μία ψηφιακή απεικόνιση κανονικών νομισμάτων. Όμως αυτό απέχει πάρα πάρα πολύ από το όνειρο ενός κρυπτονομίσματος που θα αποτελούσε ίσως το βασικό μέσο συναλλαγής εντός (γιατί όχι και εκτός;) του Facebook. Αλλά τα όνειρα δεν γίνονται πάντα πραγματικότητα...

LIBRA,CALIBRA,FACEBOOK,ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home