Αναγνώριση προσώπου; Όχι ευχαριστώ

Deasy @ 17.01.2020
Αναγνώριση προσώπου; Όχι ευχαριστώ

Κάπως θυμηθήκαμε το παλιό σύνθημα εναντίον της πυρηνικής ενέργειας, με αφορμή το ρεπορτάζ του πολύ καλού Euractiv σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τις εφαρμογές αναγνώρισης προσώπου.

Σύμφωνα με σχετικά έγγγραφα που αποκαλύπτει το Euractiv η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τη χρήση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης για την αναγνώριση προσώπου.

Εάν οι αντιρρήσεις εταιρειών αλλά και κρατών καμφθούν, η Ευρώπη θα είναι μια περιοχή που οι κάμερες θα λειτουργούν μεν με τον τρόπο που γνωρίζουμε σήμερα αλλά θα στερούνται μηχανισμών αναγνώρισης προσώπων. Σίγουρα τα νέα δεν πολυαρέσουν στο Βερολίνο που επιθυμεί την ενεργοποίηση εφαρμογών αναγνώρισης σε 134 σιδηροδρομικούς σταθμούς και 14 αεροδρόμια - αριθμοί που παραθέτει το ρεπορτάζ του Euractiv.

Η υπό εξέταση απαγόρευση προβλέπει πως οι τεχνικές αναγνώρισης προσώπου σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους θα πρέπει να απαγορευτεί για ένα συγκεκριμένο διάστημα προκειμένου να αξιολογηθούν η επίπτωση από τη χρήση τους και οι πιθανοί κίνδυνοι.

Στο μεταξύ, στην Κίνα προχωρούν και τελειοποιούν τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου σε επικίνδυνο βαθμό, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home