"Πόρτα" στα deepfake video από το Facebook

'Πόρτα' στα deepfake video από το Facebook

Με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ να βρίσκονται λιγότερο από 11 μήνες μακριά μας (και ο καιρός, ως γνωστόν, περνάει γρήγορα) το Facebook τρέχει να πάρει όσα μέτρα μπορεί ίσως να λάβει για να αποφύγει νέες κατηγορίες για ανάμειξη στις εκλογικές διαδικασίες.

Το τελευταίο μέτρο είναι η πλήρης απαγόρευση των deepfake βίντεο, δηλαδή των βίντεο που έχουν "πειραχτεί" με διάφορες τεχνικές και -μεταξύ άλλων- εμφανίζουν πρόσωπα -όπως πολιτικοί και διασημότητες από τον κόσμο του θεάματος- να λένε πράγματα που δεν έχουν πει ποτέ στη ζωή τους.

Βεβαίως αν δεν είσαι πάρα πάρα πολύ υποψιασμένος είναι αρκετά εύκολο να πιστέψεις το deepfake και αυτό είναι κάτι που ενόψει εκλογών το Facebook θέλει να αποτρέψει.

Το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο δηλώνει λοιπόν πως θα απομακρύνει από την πλατφόρμα του τα βίντεο που είναι αποτέλεσμα τέτοιας "βαθιάς" επεξεργασίας. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα - πρέπει να διασφαλίσει πως κάθε φορά θα κατεβάζει το σωστό βίντεο. Για να αποφύγει αχρείαστες παρεξηγήσεις, διευκρινίζει πως το μέτρο δεν θα αφορά σατιρικά βίντεο και τονίζει πως θα συνεργαστεί με ανεξάρτητους ερευνητές. Αντίθετα τα βίντεο που έχουν παραχθεί με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης και εμφανίζουν πρόσωπα να δηλώνουν πράγματα που ουδέποτε είπαν στην πραγματικότητα, θα καταλήγουν στην μαύρη τρύπα. Μένει να το δούμε όλο αυτό στην πράξη, βέβαια...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ,FACEBOOK,ΗΠΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home