"Τρύπιες" οι κάμερες και στο Android

'Τρύπιες' οι κάμερες και στο Android

Πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησε η είδηση πως εξαιτίας ενός bug στην εφαρμογή του Facebook για iOS ήταν δυνατή η απόκτηση του ελέγχου της κάμερας της συσκευής. Αυτό όμως αφορούσε μία εφαρμογή, στο Android τα πράγματα ίσως να είναι χειρότερα.

Ερευνητές της εταιρείας Checkmarx κάνουν λόγο για ένα κενό ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα της Google, χάρη στο οποίο κάποιος μπορεί να αποκτήσει τον έλεγχο της κάμερας του smartphone ή του tablet σου και να παρακολουθεί τι κάνεις.

Το πρόβλημα επηρεάζει, φυσικά, εκατομμύρια χρήστες αλλά πιο ευάλωτοι φαίνεται να είναι οι κάτοχοι συσκευών της Samsung και της Google. Φυσικά οι δύο εταιρείες, καθώς και άλλοι κατασκευαστές συσκευών, έχουν ενημερωθεί από την Checkmarx και σπεύδουν να κλείσουν το κενό. Για την ακρίβεια, η ενημέρωση δόθηκε το καλοκαίρι και η Google επιβεβαίωσε το θέματα ευχαριστώντας την Checkmarx για την ενημέρωση που προσέφερε.

Σύμφωνα με την Google, το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας ενός κενού στην εφαρμογή της εταιρείας για τις κάμερες των συσκευών, όμως η κερκόπορτα αυτή φαίνεαι πως έκλεισε τον περασμένο Ιούλιο, με τη διανομή της κατάλληλης ενημέρωσης ασφαλείας.

Εμείς, οι χρήστες δηλαδή, το μάθαμε τελευταίοι… Κάθε συνειρμός, δεκτός….

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home