Τέλος τα likes του Instagram και στην Ελλάδα

Τέλος τα likes του Instagram και στην Ελλάδα

Η εφαρμογή απόκρυψης του αριθμού των likes που συγκεντρώνουν οι αναρτήσεις του Instagram ξεκίνησε από σήμερα και στην Ελλάδα.

Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και μερικές ημέρες η πλατφόρμα θα προχωρούσε αυτήν την εβδομάδα στην εφαρμογή της νέας πρακτικής στις ΗΠΑ, όμως όπως φαίνεται ο προγραμματισμός αφορούσε και τη χώρα μας, με αποτέλεσμα και οι Έλληνες χρήστες της εφαρμογής να πρέπει να προσαρμοστούν στις αλλαγές.

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε, κάτω από κάθε ανάρτηση που εμφανίζεται στο feed των χρηστών ο αριθμός των likes έχει αντικατασταθεί από μια αόριστη «ενημέρωση». Συγκεκριμένα, εμφανίζεται ένα μόνο όνομα λογαριασμού και η λέξη «ακόμη», που μάλλον είναι μια κακή μετάφραση του όρου «more» που χρησιμοποιείται στο αγγλικό περιβάλλον. Αν ο χρήστης πατήσει πάνω στη λέξη αυτή βλέπει σε σειρά τους λογαριασμούς που έχουν κάνει like στην ανάρτηση, χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό τους.

Από την άλλη πλευρά, στις προσωπικές αναρτήσεις τους οι χρήστες επίσης δεν βλέπουν τον αριθμό των likes που συγκεντρώνουν. Μόνο αν πατήσουν πάνω στη λέξη «ακόμη» θα δουν στο παράθυρο που ανοίγει το συνολικό αριθμό τους στο άνω μέρος της οθόνης.  

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν η αλλαγή αυτή έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει χρήστες που ενδεχομένως παραμένουν ανενεργοί (ή δεν ανεβάζουν συχνά περιεχόμενο), αφαιρώντας τους το «άγχος» για τη δημοτικότητα των αναρτήσεων τους. Σύμφωνα με το Instagram οι αλλαγές αυτές θα βοηθήσουν και τους χρήστες να εστιάζουν περισσότερο στο ίδιο το περιεχόμενο (φωτογραφίες, video) των αναρτήσεων και λιγότερο στη δημοτικότητά τους.

INSTAGRAM,LIKE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home