Υπέρ της ψηφιακής ανεξαρτησίας της Ευρώπης η Μέρκελ

Deasy @ 13.11.2019
Υπέρ της ψηφιακής ανεξαρτησίας της Ευρώπης η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ήταν όσο έπρεπε ευγενική όταν μίλησε για την εξάρτηση της Ευρώπης από τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο την Τρίτη η Άνγκελα Μέρκελ παρατήρησε πως πολλές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν ουσιαστικά δώσει τα δεδομένα τους με τη μορφή του outsourcing σε αμερικανικές εταιρείες, κάτι που από μόνο του δεν είναι κακό. «Όμως, αυτό σημαίνει πως τα προϊόντα προστιθέμενης αξίας που προέρχονται από αυτή τη διαδικασία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργούν εξαρτήσεις που δεν είμαι βέβαιη που αποτελούν καλή εξέλιξη» πρόσθεσε.

Βεβαίως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βάλει στο μικροσκόπιο τις δραστηριότητες των μεγάλων δυνάμεων της ψηφιακής οικονομίας αλλά δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τα πάντα μέσα από το πρίσμα των νομικών ενεργειών.

Αυτό δεν είναι γνωστό μόνο σε εμάς εδώ στο deasy. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η γερμανική κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιο Gaia-X για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πλατφόρμας cloud. Ισως όταν το σύστημα αυτό τεθεί σε λειτουργία να δώσει απαντήσεις σε κάποια προβλήματα που όπως φαίνεται απασχολούν αρκετούς στην ήπειρό μας. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμάιερ σχολίασε πως τα δεδομένα εταιρειών όπως η Volkswagen αποθηκεύονται σε servers εταιρειών όπως η Amazon και η Microsoft και πως έχει έρθει ο καιρός για την Ευρώπη (και τη Γερμανία, βέβαια) να ανακτήσει την ψηφιακή της ανεξαρτησία.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home