Εξωδικαστικός συμβιβασμός για Amazon και Woody Allen

Εξωδικαστικός συμβιβασμός για Amazon και Woody Allen

Εξωδικαστικά έληξε η διαμάχη μεταξύ Amazon και Woody Allen, δέκα μήνες μετά την αγωγή που κατέθεσε ο γνωστός σκηνοθέτης εναντίον της αμερικανικής εταιρείας, ζητώντας αποζημίωση 68 εκατομμυρίων δολαρίων για την ταινία «Μία βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη».

Η σχέση των δύο πλευρών ξεκίνησε φιλόδοξα πριν από μερικά χρόνια, με τον πρώτο καρπό της συνεργασίας τους να αποτελεί η ταινία Café Society (2016). Μερικούς μήνες μετά Woody Allen και Amazon υπέγραψαν μία νέα συμφωνία για την υποστήριξη της παραγωγής 4 ταινιών συνολικά. Όμως η άνοδος του κινήματος #MeToo και οι δημόσιες καταγγελίες της Μία Φάροου, πρώην συζύγου του σκηνοθέτη, ότι ο τελευταίος είχε κακοποιήσει σεξουαλικά την θετή τους κόρη, είχε ως αποτέλεσμα η Amazon να καταγγείλει και να αποσυρθεί από τη συμφωνία.

Στο μεταξύ η παραγωγή της πρώτης ταινίας (Μία βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη) είχε ολοκληρωθεί και ο Woody Allen κατέφυγε στα δικαστήρια (Φεβρουάριος 2019) ζητώντας τα δεδουλευμένα αλλά και τις ζημιές που υπέστη από την ακύρωση της συμφωνίας.  

Λεπτομέρειες για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό δεν έγιναν γνωστός, ωστόσο, όπως διαβάζουμε σε διεθνή Μέσα, καμία πλευρά δεν πρέπει να θεωρηθεί νικητής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ταινία έμεινε ένα χρόνο στο… ράφι και τελικά βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες (όχι τις αμερικανικές) το προηγούμενο καλοκαίρι.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ,WOODY ALLEN,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home