Το ελληνικό οικοσύστημα του Blockchain ενεργοποιείται

Deasy @ 31.10.2019
Το ελληνικό οικοσύστημα του Blockchain ενεργοποιείται

"Τώρα είναι η στιγμή να πάμε μπροστά και να ενεργοποιήσουμε το οικοσύστημα" σημείωσε στο κλείσιμο της ομιλίας του στο Decentralized 2019 ο Κώστας Καλογεράκης, από το Hellenic Blockchain Hub, της ελληνικής δηλαδή κοινότητας που έχει ξεκινήσει να δημιουργείται στην Ελλάδα πάνω στη νέα τεχνολογία.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογεράκη στους τομείς που θα πρέπει να ενεργοποιηθούν συμπεριλαμβάνονται τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός, όπως επίσης και ο ακαδημαϊκός, προσφέροντας ο καθένας το δικό του feedback για το πως θα μπορούσε να υιοθετηθεί η νέα τεχνολογία. O ίδιος διέκρινε τέσσερα πεδία που μπορούν να αναδειχθούν σημαντικά οφέλη και ευκαιρίες στην Ελλάδα:

- Δημόσιος τομέας

- Μεταφορές/Logistics/Εφοδιαστική αλυσίδα

- Ενέργεια

- Χρηματοπιστωτικός τομέας

To Hellenic Blockchain Hub είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και στην παρούσα φάση περιλαμβάνει τρεις άξονες: την προώθηση της τεχνολογίας, την εκπαίδευση πάνω σ΄αυτή αλλά και την παροχή συμβουλών σε επίπεδο ρυθμιστικών θεμάτων. Στο διάστημα από την ίδρυσή του, την Άνοιξη του 2018, μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με 22 εταιρείες, 78 developers, ενώ το σύνολο των μελών του ξεπερνάει τα 500 άτομα. Η δράση του χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη συνδρομή των μελών του.

DECENTRALIZED 2019,BLOCKCHAIN,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home