Μεγάλη ληστεία στο blockchain Ronin

Μεγάλη ληστεία στο blockchain Ronin

Ρονίν είναι ο περιπλανώμενος σαμουράι που δεν έχει κάποιον αφέντη, Ρονίν είναι επίσης το όνομα ενός συστήματος blockchain  το οποίο δεν έχει να μοιραστεί μαζί μας κάτι ιδιαιτέρως ρομαντικό όπως οι φιγούρες της φεουδαρχικής Ιαπωνίας. Ο μόνος λόγος που ασχολούμαστε μαζί του σήμερα είναι η μεγάλη ληστεία στην πλατφόρμα Ronin που είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν φτερά κρυπτονομίσματα τρέχουσας αξίας 615 εκατ. δολαρίων.

Είναι από τις μεγαλύτερες ληστείες που έχουν γίνει ως σήμερα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και του blockchain. Oι διαχειριστές της πλατφόρμας αναφέρουν πως στόχος της ληστείας έγιναν 173.600 Ether και 25.5 εκατ. USD Coin. H πλατφόρμα Ronin είναι η βάση του παιχνιδιού Axie Infinity, το οποίο τυχαίνει επίσης να είναι η μεγαλύτερη συλλογή NFT σήμερα. Οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας λένε πως με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, κάποιος (κάποια, κάποιοι, ποιος ξέρει στα σίγουρα;) απέκτησε πρόσβαση στους κωδικούς των ψηφιακών πορτοφολιών και άδειασε το περιεχόμενό τους.

Η εμπειρία δείχνει πως σε αντίθεση με την αντίληψη σύμφωνα με την οποία τα κρυπτονομίσματα μπορούν να περάσουν μπροστά από τα μάτια των διωκτικών αρχών χωρίς να γίνονται αντιληπτά, η πραγματικότητα αποδεικνύεται αρκετά πεζότερη. Σε περιπτώσεις επίθεσης με ransomware και την καταβολή των σχετικών λύτρων, το FBI έχει ανακοινώσει πως λίγο αργότερα κατόρθωσε να ανακτήσει τα ποσά που καταβλήθηκαν, μάλλον ακολουθώντας τα ίχνη που δημιουργούνται κατά την κίνηση του κρυπτονομίσματος. Κάτι μας λέει πως κάτι αντίστοιχο θα δούμε εδώ.

BLOCKCHAIN,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home