Κοίτα πώς βανδαλίζουν τα NFT!

Κοίτα πώς βανδαλίζουν τα NFT!

Το NFT είναι μάλλον ένας από τους όρους που θα μας μείνουν για το 2021, ως ένα από τα νέα πράγματα που έχουν μπει στην καθημερινότητά μας χάρη στα κρυπτονομίσματα και, βασικά, του blockchain. Τα Non-fungible tokens (τα NFT δηλαδή) είναι ένας τρόπος για να αποδείξει κάποιος πως είναι μοναδικός ιδιοκτήτης ενός ψηφιακού έργου τέχνης. Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι εκείνοι που έχουν δώσει ουκ ολίγα χρήματα -συμβατικά ή κρυπτονομίσματα- για να αποκτήσουν αυτή την πολυπόθητη κυριότητα. Αλλοι το κάνουν για επενδυτικούς λόγους άλλοι για λόγους επίδειξης, αλλά όλοι θεωρούν πως τους ανήκει το τάδε ψηφιακό έργο.

Αλλά δεν υπολόγισαν στο... δεξί κλικ. Ο Παλαιστίνιος SaeedDiCaprio (μάλλον καμία σχέση με τον Λεονάρντο) έκανε έξαλλο έναν ιδιοκτήτη NFT, καθώς είδε το ψηφιακό έργο, πήγε το ποντίκι του επάνω και πάτησε δεξί κλικ αποθηκεύοντάς το στον δικό του υπολογιστή.

Απαντώντας στον οργισμένο επενδυτή, ο SaeedDiCaprio έγραψε σαρκαστικά πως μπορεί να φτιάξει μια ολόκληρη συλλογή από screenshots έργων που έχουν "σφραγίδα" NFT.

O αρχικός καβγάς ξέσπασε όταν ο SaeedDiCaprio πήρε screenshot μιας εικόνας που εμφανίζει ένα λιοντάρι και για το οποίο οι προσφορές ξεπερνούν τα 3.660 ευρώ. Ο διάλογος πηγαίνει κάπως έτσι:

Σε αυτό τον παράξενο κόσμο που έχει δημιουργηθεί χάρη (και) στο blockchain μάλλον θα δούμε πολλά παρόμοια επεισόδια που θα συνοψίζονται στο "άσε κάτω το gif ρε".

NFT,BLOCKCHAIN,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home