Συνεχίζονται οι απώλειες για το Facebook Libra

Συνεχίζονται οι απώλειες για το Facebook Libra

Τα 7 από το σύνολο των 28 έφθασαν τα αρχικά μέλη που αποχώρησαν από την Ένωση του Facebook Libra που συστήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι με στόχο να διαχειρίζεται τη λειτουργία του κρυπτονομίσματος (όπως ειπώθηκε) και να περιορίσει τις όποιες ενστάσεις από το παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.

Ως προς το δεύτερο μάλλον δεν τα έχει καταφέρει καλά, καθώς πριν καν συσταθεί το πρώτο συμβούλιο της Ένωσης, επτά ισχυρά μέλη της αποχώρησαν. Έτσι, τη σειρά του PayPal, της eBay, της Mastercard και της Visa αλλά και της Stripe πήραν χθες η Booking αλλά και η Mercado Pago.

«Δεν είναι ένα βήμα πίσω, είναι μια διόρθωση» ανέφερε ο υπεύθυνος ρυθμιστικών θεμάτων και επικοινωνίας,  Dante Disparte, απαντώντας στους δημοσιογράφους, πριν από την πρώτη συνεδρίαση της Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Γενεύη.

Αντικείμενο της ήταν η σύσταση του Συμβουλίου, αλλά και η σύνταξη των πρώτων προσωρινών άρθρων που θα ορίζουν τη διακυβέρνηση της Ένωσης, όπως ορίζει ο ελβετικός νόμος. Όπως έγινε γνωστό, οι περισσότερες αποφάσεις θα χρειάζονται την απλή πλειοψηφία του Συμβουλίου, ενώ οι αλλαγές των μελών αλλά και των ανθρώπων της διοίκησης θα χρειάζονται πλειοψηφία 2/3.

Το Facebook Libra ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το επόμενο καλοκαίρι αλλά οι αντιστάσεις που έχει συναντήσει, καθώς και οι αποχωρήσεις, που κανείς δεν γνωρίζει αν θα συνεχιστούν, θέτουν σε κίνδυνο αυτόν τον προγραμματισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις εταιρείες πληρωμών που συμμετείχαν στο αρχικό εγχείρημα έχει απομείνει μόνο μία, η ολλανδική PayU, η οποία δε λειτουργεί στις ΗΠΑ και στον Καναδά, όπως επίσης και σε μεγάλες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

LIBRA,ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home