Libra; Όχι ακόμα

Libra; Όχι ακόμα

Αν είσαι από εκείνους που (λέμε τώρα) καίγονται να πιάσουν στα χέρια τους (μεταφορικά μιλώντας) το κρυπτονόμισμα που ανακοίνωσε το Facebook προ τριμήνου, λυπούμαστε, θα περάσεις ακόμα κάμποσο καιρό σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό το τελευταίο δεν είναι κακό αν θέλεις να εξοικονομήσεις σε έσοδα θέρμανσης αλλά θα αφήσουμε τους φτηνούς αστεϊσμούς σε αυτό το σημείο για να μπούμε στο ζουμί.

Το οποίο ζουμί είναι ότι το Libra αντιμετωπίζει κάποιες μικρές δυσκολίες και ως εκ τούτου είναι αρκετά πιθανό να αργήσει να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του.

Το βασικό εμπόδιο δεν είναι άλλο από τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί σε κάμποσα μήκη και πλάτη του πλανήτη αλλά και τις προειδοποιήσεις. Να, ας πούμε, στη Γηραιά την Ήπειρο η Γερμανία και η Γαλλία έχουν δηλώσει πως σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν τη λειτουργία του Libra.

Για τον Μπερτράντ Πέρεζ, εμπορικό διευθυντή του Libra Association, του οργανισμού-ομπρέλα δηλαδή μέσω του οποίου θα λανσαριστεί το κρυπτονόμισμα (όταν και αν), δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δήλωσε μάλιστα στο Reuters πως δεν θα χαλάσει και ο κόσμος αν καθυστερήσει το λανσάρισμα για τρεις ή έξι μήνες. Σωστό, τι είναι άλλωστε τρεις μήνες μπροστά στην αιωνιότητα. Γνωρίζαμε, λέει, πως θα πολλές ρυθμιστικές αρχές (λέγε με, κεντρικές τράπεζες) θα έκαναν έναν σκασμό ερωτήσεις. Οπότε ίσως να έπεσαν πολλές ερωτήσεις μαζεμένες που σε συνδυασμό με την καλοκαιρινή χαλάρωση να κατέστησαν επιτακτική τη μετάθεση της διάθεσης του Libra.

Ο στόχος, πάντως, παραμένει για λανσάρισμα εντός του 2020 λέει ο επικεφαλής της ένωσης στην οποία εκτός από το Facebook μετέχουν ουκ ολίγα πρωτοκλασάτα ονόματα όπως η Vodafone, η Paypal, η Visa και η Mastercard.

 

LIBRA,ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,VODAFONE,FACEBOOK,MASTERCARD,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home