Αρχαιολογικό… bootcamp στη ΔΕΘ

Deasy @ 06.09.2019
Αρχαιολογικό… bootcamp στη ΔΕΘ

Γιατί να μην πηγαίνουν μαζί καινοτομία και αρχαιολογικοί χώροι; Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) διοργανώνει τον διαγωνισμό καινοτομίας TAP 2 OPEN Bootcamp, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Η δράση αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, για μια προσέγγιση ανθρωποκεντρική στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία, μέσω της υιοθέτησης νέων διεθνών καλών πρακτικών, της προώθησης του ψηφιακού μετασχηματισμού στον χώρο του πολιτισμού και τη δημιουργία εμπειρίας και τεχνογνωσίας, μέσα από διαδικασίες ανοιχτής καινοτομίας, με στόχο την ενίσχυση και την προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στο TAP 2 OPEN Bootcamp θα αναπτυχθούν εφαρμογές για την εμπειρία του επισκέπτη κατά την επίσκεψή του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (visitor experience) καθώς και για την αντίστοιχη ανάλυση δεδομένων και τάσεων (visitor experience behaviour and data analytics).

 Στόχοι της διοργάνωσης είναι:

  • Η ανάπτυξη εφαρμογών (challenges visitor experience και visitor experience behaviour and data analytics).
  • Η υποστήριξη της πολιτιστικής μικρο-επιχειρηματικότητας και της πολιτιστικής τεχνολογίας
  • Η καθιέρωση ανατρεπτικών τεχνολογιών (Disruptive Technologies) σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.

Το ΤΑΠ προσκαλεί ομάδες, startups, φοιτητές και μαθητές καθώς και κάθε μεμονωμένο ή σε ομάδα ενδιαφερόμενο από τον χώρο του πολιτισμού ή ειδικό στο χώρο της τεχνολογίας να συμμετάσχουν στο Bootcamp, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2019, στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι, επισκέπτες για παρακολούθηση των εργαστηρίων, πάροχοι δεδομένων και μέντορες. Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο http://ticketing.crowdhackathon.com/crowdpolicy/tap2open-bootcamp μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, οπότε μόλις που προλαβαίνεις.

Περισσότερες πληροφορίες στο tap2open.gr

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ,STARTUPS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home