Το Facebook έκλεισε τις ελεύθερες αναζητήσεις

Το Facebook έκλεισε τις ελεύθερες αναζητήσεις

Στριμωγμένο από τις υποθέσεις κακοδιαχείρισης προσωπικών δεδομένων και με τη δαμόκλειο σπάθη νέων ερευνών πάνω από το κεφάλι του το Facebook δείχνει να αντιδρά κάπως σπασμωδικά και να κλείνει λειτουργίες που είχαν πολλαπλή χρησιμότητα.

Ερευνητές όπως δημοσιογράφοι και οργανώσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων διαμαρτύρονται εδώ και λίγες ημέρες διότι το Facebook απενεργοποίησε τη λειτουργία αναζήτησης με τη χρήση φυσικής γλώσσας.

Θυμίζουμε πως το μακρινό, πια, 2013 το Facebook είχε λανσάρει μία υπηρεσία όπου μπορούσες να κάνεις αναζητήσεις της μορφής “άνθρωποι που τους αρέσει ο τραχανάς” και αυτό πέραν της πλάκας ή του εντοπισμού ανθρώπων με τους οποίους μπορεί να είχες τα ίδια συμφέροντα, είχε και μία άλλη πλευρά: Διάφοροι ερευνητές μπορούσαν να βρουν πληροφορίες για ανθρώπους που εμπλέκονται σε σκοτεινές δραστηριότητες, είτε πρόκειται για τη διακίνηση παιδικής πορνογραφίας είτε για τη συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Το Facebook, όμως, απενεργοποίησε τη λειτουργία και όπως δηλώνει στο Buzzfeed πρόκειται για μία “παύση” της υπηρεσίας, χωρίς όμως να αναφέρεται στο πότε θα ενεργοποιηθεί ξανά. Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε μία κάποια αναστάτωση διότι δυσκολεύει τη ζωή όσων προσπαθούν να ανακαλύψουν παράνομες δραστηριότητες. Υποθέτουμε πως η υπόθεση θα έχει συνέχεια…

ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ,SEARCH ENGINES,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home