Υπέρ της παραμονής της Huawei στο στρατόπεδο του Android τάσσεται η Google

Υπέρ της παραμονής της Huawei στο στρατόπεδο του Android τάσσεται η Google

Ως μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ θεωρεί η Google ότι θα είναι η Huawei αν φύγει από το οικοσύστημα του Android και δημιουργήσει το δικό της λειτουργικό, ως αντίδραση στον αποκλεισμό που έχει επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times η Google έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι οι κυρώσεις μπορεί τελικά να έχουν το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα, από αυτό που ενδεχομένως να έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ. Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία προειδοποιεί ότι ο αποκλεισμός της Huawei θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού, μια εναλλακτική που δεν έχει αποκλείσει και η κινεζική εταιρεία. Η Google θεωρεί ότι κάτω από την απειλή του αποκλεισμού η Huawei θα επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξης του λειτουργικού της, το οποίο και τελικά ότι θα είναι λιγότερο ασφαλές από το Android, με αποτέλεσμα οι συσκευές της κινεζικής εταιρείας να αποτελούν πιο εύκολο στόχο για όσες κυβερνήσεις (όχι μόνο η Κίνα) θελήσουν να το εκμεταλλευτούν.  

Επιπρόσθετα, η Google εκτιμά ότι ο αποκλεισμός της συνεργασίας της Huawei με τις αμερικανικές εταιρείες θα βλάψει οικονομικά και μακροπρόθεσμα τις τελευταίες, ένα φόβο που μοιράζεται μεταξύ άλλων και η Qualcomm, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο μεταξύ, με νέο δημοσίευμα το Reuters αναφέρει ότι το Facebook δεν θα επιτρέπει την προεγκατάσταση των εφαρμογών του (Facebook, Instagram, WhatsApp) στα smartphones της Huawei, μετά την τρίμηνη παράταση που έχει δοθεί έως και τις 19 Αυγούστου. Στο ρεπορτάζ του Reuters σημειώνεται ότι όσοι είναι ήδη κάτοχοι των συσκευών δεν θα συναντήσουν κάποιο πρόβλημα με τη λειτουργία και τις ενημερώσεις των εφαρμογών αυτών, με τον αποκλεισμό να ισχύει αποκλειστικά για τις συσκευές που δεν θα έχουν βγει από το εργοστάσιο μέχρι τη λήξη της παράτασης. Πρακτικά, η είδηση δεν προσφέρει κάτι καινούριο στην υπόθεση, αφού σύμφωνα με τα μέτρα αποκλεισμού των ΗΠΑ εναντίον της Huawei ήταν αναμενόμενο ότι τα smartphones δεν θα μπορούσαν να έχουν προεγκατεστημένες αυτές τις εφαρμογές.

ANDROID,ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,GOOGLE,FACEBOOK,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home