“Μεγάλος αδελφός” πάνω από το Facebook

“Μεγάλος αδελφός” πάνω από το Facebook

Γράφαμε πριν μία εβδομάδα ότι το Facebook «έβαλε στην άκρη» κεφάλαια ύψους 3 δισ. δολαρίων από τα κέρδη του τελευταίου τριμήνου, εκτιμώντας ότι σε αυτό το ποσό περίπου θα κυμαίνεται η «καμπάνα» που θα έρθει από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές για την υπόθεση Campridge Analytica και τον τρόπο με τον οποίο τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών χρησιμοποιήθηκαν για τις Προεδρικές Εκλογές το 2016.

Όμως με βάση τα δημοσιεύματα τόσο του Politico όσο και των New York Times το παραπάνω πρόστιμο πιθανότατα δεν θα είναι η μόνη ποινή του Facebook στο συμβιβασμό που θέλει να πετύχει με τις αμερικανικές αρχές. Επιπρόσθετα, εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον μέτρων, με στόχο να διασφαλιστεί ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν αντίστοιχα επεισόδια.

Ειδικότερα, με βάση τα δύο δημοσιεύματα τα μέτρα περιλαμβάνουν:

-          Το διορισμό ενός αξιωματούχου, εγκεκριμένου από τις Αρχές, που θα παρακολουθεί εάν το Facebook συμμορφώνεται με τον διακανονισμό, ενεργώντας προς το συμφέρον των χρηστών

-          Τη δημιουργία μιας «ανεξάρτητης» εποπτικής επιτροπής, που θα αποτελείται από μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Facebook αλλά και άλλους εμπειρογνώμονες και θα ελέγχει το κοινωνικό δίκτυο.

-          Το διορισμό είτε του επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ είτε κάποιου άλλου στελέχους ως υπεύθυνου συμμόρφωσης, ο οποίος μάλιστα θα αντιμετωπίσει προσωπικές ευθύνες σε πιθανές μελλοντικές παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home