Το Instagram κρύβει τον αριθμό των likes

Deasy @ 01.05.2019
Το Instagram κρύβει τον αριθμό των likes

Σε μια κίνηση με την οποία ευελπιστεί ότι οι χρήστες θα ανεβάζουν πιο συχνά περιεχόμενο στο Instagram προχωράει η γνωστή πλατφόρμα. Στην παρούσα φάση εφαρμόζεται πειραματικά μόνο στον Καναδά, όμως αν επαληθευθούν οι προσδοκίες των ανθρώπων του Instagram θα περάσει σε όλες τις χώρες.

Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε το Instagram θα σταματήσει να εμφανίζει τον αριθμό των likes που συγκεντρώνει κάθε post από αυτά που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα. Μια κίνηση, που σύμφωνα με τους ανθρώπους του, μετατοπίζει το κέντρο βάρους από το πόσο δημοφιλής είναι μια φωτογραφία ή ένα video στο ίδιο το περιεχόμενο, στην ποιότητά του και στο τι εκφράζει. Με πιο απλά λόγια, ο χρήστης του Instagram δεν θα αποθαρρύνεται πλέον από ένα ενδεχόμενο μικρό αριθμό likes που συγκεντρώνουν τα posts που ανεβάζει, καθώς ο αριθμός αυτός δεν θα γίνεται γνωστός σε κανέναν. Το Instagram βεβαίως θα συνεχίζει να μετράει την αλληλεπίδραση αυτή, χωρίς όμως να τη δημοσιοποιεί, ενώ ο χρήστης θα συνεχίζει να βλέπει τις ενημερώσεις για τα likes που συγκεντρώνουν τα posts του, χωρίς όμως να ξέρει το συνολικό αριθμό, όπως αυτός εμφανίζεται τώρα.

Αν για τον απλό χρήστη η εξέλιξη αυτή δεν δημιουργεί προβλήματα (ίσα-ίσα αν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες των ανθρώπων της πλατφόρμας τον απελευθερώνουν από πιθανούς ενδοιασμούς) αυτό δεν ισχύει για όσους χρησιμοποιούν το Instagram ως πηγή εσόδων, τους Influencers. Ο αριθμός των likes αποτελεί ένα βασικό συστατικό κομμάτι για την δημοτικότητα του κάθε post και αποτελεί στοιχείο μέτρησης της δημοτικότητας του λογαριασμού τους, τον οποίο χρησιμοποιούν στις συνεργασίες τους με επιχειρήσεις για προώθηση προϊόντων. «Πρόβλημα» το οποίο αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Instagram, δηλώνοντας στο TechCrunch ότι εργάζονται πάνω σε εναλλακτικές λύσεις.

INSTAGRAM,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home