Ηγετικό ρόλο στην φορολόγηση των τεχνολογικών γιγάντων θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Ηγετικό ρόλο στην φορολόγηση των τεχνολογικών γιγάντων θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Την ανάγκη συμφωνίας σε ένα κοινό φορολογικό σχέδιο για τους γίγαντες της τεχνολογίας από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε με σημερινές της δηλώσεις η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager.

Οι δηλώσεις της Επιτρόπου έρχονται σε συνέχεια σχετικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο και οι οποίες δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Από τους υπέρμαχους ενός τέτοιου σχεδίου είναι η Γαλλία, όμως το σαββατοκύριακο, όπως διαβάζουμε στο Reuters, συνάντησε την αντίσταση χωρών και συγκεκριμένα της Δανίας, της Ιρλανδίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Σύμφωνα με την κ. Vestager θα είναι τεράστιο πρόβλημα για όλους αν δεν βρεθεί μία λύση ενός ψηφιακού φόρου σε έναν κόσμο που γίνεται καθημερινά όλο και πιο ψηφιακός, με την Επίτροπο να προσθέτει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες χρειάζονται πρώτα μια συμφωνία η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν εναρμονισμένο φόρο σε επίπεδο ΕΕ.

Για την κ. Vestager η καλύτερη λύση είναι μια παγκόσμια λύση, όμως αν θέλουν τα κράτη να έχουν αποτελέσματα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πρέπει η Ευρώπη να αναλάβει ηγετικό ρόλο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home