1,5 εκατομμύρια βίντεο από την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία έκοψε το Facebook

Deasy @ 18.03.2019
1,5 εκατομμύρια βίντεο από την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία έκοψε το Facebook

Όλος ο κόσμος σοκαρίστηκε την Παρασκευή από την επίθεση του «μοναχικού λύκου» σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία και τα δεκάδες θύματά της. Ακόμα μεγαλύτερο ήταν το σοκ ότι η επίθεση αυτή μεταδιδόταν live στο Facebook από τον ίδιο το λογαριασμό του δράστη, γεγονός που δημιούργησε τεράστια πίεση στο μεγάλο μπλε δίκτυο να περιορίσει όσο το δυνατό τη διασπορά της θέασης (του video) και του βάρβαρου περιεχομένου του. Και όπως ισχύει σε περίπου αντίστοιχες περιπτώσεις το κατέβασμα του video από την ίδια την πηγή και η διαγραφή του λογαριασμού δεν έφθανε αφού υπήρξαν αρκετοί πρόθυμοι για να «αναμεταδόσουν» το βίντεο της φρίκης από τη Νέα Ζηλανδία. Κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Facebook αλλά και του YouTube, στο οποίο επίσης ανέβηκε το «επίμαχο» βίντεο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες το Facebook, ο μηχανισμός του, μόνο τις πρώτες 24 ώρες, κατέβασε 1,5 εκατομμύρια βίντεο της επίθεσης. Από αυτόν τον αριθμό, τα 1,2 εκατομμύρια κόπηκαν κατά τη διαδικασία ανεβάσματος, με τα υπόλοιπα 300.000 να διαγράφονται αφού είχαν ανέβει στους λογαριασμούς των χρηστών. Ωστόσο, όπως φαίνεται ακόμα και αυτή η μεγάλη όπως φαίνεται προσπάθεια δεν αρκούσε για να σταματήσει πλήρως τη διασπορά του βίντεο, αφού ακόμα και χθες (τουλάχιστον) περιεχόμενό του ήταν διαθέσιμο από διάφορους λογαριασμούς του δικτύου (και στο YouTube αντίστοιχη ήταν η κατάσταση).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση του Facebook δεν περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των χρηστών που μπορεί να παρακολούθησε το βίντεο μέσα από την πλατφόρμα του.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home