Βαρύ κατηγορητήριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εις βάρος της Huawei

Βαρύ κατηγορητήριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εις βάρος της Huawei

Ένα ακόμα επεισόδιο στη διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και της Huawei προστέθηκε χθες, καθώς σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, έγινε γνωστό ένα νέο κατηγορητήριο εις βάρος της κινεζικής εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, η Huawei κατηγορείται για τη παροχή αμοιβών σε στελέχη της που προσκόμιζαν εμπιστευτικές πληροφορίες από τρίτες εταιρείες. Το κατηγορητήριο κάνει λόγο ότι emails που ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας αποδεικνύουν ότι η κλοπή εμπορικών μυστικών ήταν μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας υπό την ηγεσία των στελεχών της Huawei. Μάλιστα, γίνεται πιο συγκεκριμένο σε μια υπόθεση της αμερικανικής T-Mobile στην οποία υπάλληλοι της Huawei φέρονται να έκλεψαν πληροφορίες σχετικές με ρομποτική τεχνολογία που χρησιμοποιούσε η T-Mobile στις εγκαταστάσεις της. Η συγκεκριμένη υπόθεση πάει πίσω στο 2012, η Huawei είχε αρνηθεί τις τότε κατηγορίες και οι διαφορές των δύο πλευρών είχαν λυθεί, σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία, το 2017.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του αμερικανικού Υπουργείου περιλάμβαναν και το όνομα της CFO της Huawei, Meng Wanzhou, στην υπόθεση της παραβίασης των εμπορικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν, μέσω θυγατρικής της κινεζικής εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Wanzhou συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου από τις καναδικές αρχές, με τις ΗΠΑ να έχουν ζητήσει την έκδοσή της στο έδαφός τους. Μάλιστα, σήμερα η κ. Wanzhou θα εμφανιστεί σε καναδικό δικαστήριο για πιθανή αλλαγή των όρων εγγύησης που έχουν επιβληθεί.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης εκπρόσωπος της Huawei αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, προσθέτοντας ότι και τα αμερικανικά δικαστήρια θα καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στην εβδομάδα ΗΠΑ και Κίνα θα ξεκινούσαν συζητήσεις με στόχο την αποκατάσταση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών.

ΗΠΑ,ΚΙΝΑ,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home