Νέος γύρος ξεκαθαρίσματος στο Facebook

Νέος γύρος ξεκαθαρίσματος στο  Facebook

Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι αν το Facebook θέλει να δείξει καλή συμπεριφορά ενόψει των εκλογών στην Ευρώπη τον Μάιο ή απλά έκανε ένα τακτικό “νοικοκύρεμα”, η ουσία είναι πως τις τελευταίες ημέρες διέγραψε δεκάδες σελίδες και απενεργοποίησε κάμποσους λογαριασμούς με το αιτιολογικό της “συντονισμένης μη αυθεντικής συμπεριφοράς” στο Facebook και το Instagram. 

Ανήμερα του αγίου Αντωνίου, 17 Ιανουαρίου, λοιπόν, το Facebook  κατέβασε 289 σελίδες και 75 λογαριασμούς που αποτελούσαν μέρος ενός δικτύου που είχε την έδρα του στη Ρωσία και τα πλοκάμια του απλώνονταν σε διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας. “Βρήκαμε πως αυτές οι σελίδες και οι λογαριασμοί συνδέονταν με υπαλλήλους της Sputnik, ενός ειδησεογραφικού πρακτορείο στη Μόσχα”, λέει το Facebook. Για να μην νομίζεις τώρα πως δεν στα λέμε όλα, στενή συνεργασία με το πρακτορείο Sputnik έχει το δικό μας Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Για να ξέρεις δηλαδή…

Τις σελίδες που κατέβασε το Facebook ακολουθούσαν 790.000 λογαριασμοί, πράγμα που από μόνο του φυσικά δεν σημαίνει τίποτα αλλά απλά δείχνει την έκταση της δυνητικής επιρροής. Το Facebook αναφέρει επίσης πως έχει ενημερώσει κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τα καθέκαστα, το Κογκρέσο,  άλλες εταιρείες τεχνολογίας καθώς και τις υπηρεσίες των χωρών στις οποίες λειτουργούσαν οι λογαριασμοί. 

Επίσης και μετά από ενημέρωση από τις αμερικανικές υπηρεσίες το Facebook κατέβασε 107 σελίδες και 41 λογαριασμούς στο Instagram που επίσης είχαν εμφανίσει “συντονισμένη μη αυθεντική συμπεριφορά”. Οι λογαριασμοί εμφανίζονταν πως ανήκαν σε χρήστες στην Ουκρανία, ωστόσο ανήκαν στο ρωσικό δίκτυο επιρροής και θύμιζαν -λέει το Facebook- με τη δραστηριότητα της “τρολοφάμπρικας” Internet Research Agency.

FACEBOOK,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home