Μαζεύεις και εσύ τα αρχεία σαν μυρμήγκι; Δεν είσαι μόνος!

Μαζεύεις και εσύ τα αρχεία σαν μυρμήγκι; Δεν είσαι μόνος!

Είσαι από αυτούς που τα αδιάβαστα μηνύματα στο inbox τους πιάνουν σελίδες επί σελίδων; Μήπως η επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σου είναι γεμάτη εικονίδια εφαρμογών και αρχείων; Μήπως φάκελοι του υπολογιστή σου όπως τα Documents και τα Downloads ή τα Έγγραφα και οι Λήψεις είναι γεμάτοι αρχεία με ακατάληπτα ονόματα που έχουν σταματήσει εδώ και καιρό να σου λένε κάτι;

Είναι στιγμή να ζητήσεις βοήθεια. Το να μην πετάς τίποτα και να κουβαλάς αρχεία επί αρχείων από υπολογιστή σε υπολογιστή και από σύννεφο σε σύννεφο δεν είναι τίποτα άλλο από μια ψηφιακή μεταφορά του συλλέκτη αντικειμένων του αναλογικού κόσμου που δεν έχει ιδέα σε τι μπορεί να του χρησιμεύσει καθετί που αποθηκεύει.

Η έννοια του ψηφιακού συλλέκτη άχρηστων αρχείων πήρε σάρκα και οστά το 2015 όταν μια ομάδα ερευνητών εντόπισε έναν Ολλανδό ο οποίος κάθε ημέρα τραβούσε δεκάδες φωτογραφίες με το κινητό ή την ψηφιακή του μηχανή και τις αποθήκευε χωρίς να έχει κάποιο σκοπό να τις χρησιμοποιήσει. Πιο πρόσφατη έρευνα έδειξε πως γενικά το πρόβλημα της συγκέντρωσης άχρηστης πληροφορίας εντοπίζεται κυρίως στο email. Πολλοί άνθρωποι φαίνεται πως χρησιμοποιούν τον φάκελο των εισερχομένων μηνυμάτων ως το βασικό σημείο οργάνωσης του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου και φοβούνται να μεταφέρουν τα μηνύματα αλλού διότι έχουν την εντύπωση πως σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον θα τα χρειαστούν. Και αν συμβεί κάτι τέτοιο πολυ απλά δεν μπορούν να βρουν το μήνυμα που τους ενδιαφέρει.

Πολλές φορές το λάθος δεν είναι του ίδιου του προσώπου αλλά της επιχείρησης στην οποία εργάζεται. Αν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αποτελεί τη βασική μέθοδο επικοινωνίας υποβόσκει ο φόβος πως αν διαγραφεί ένα μήνυμα είναι πιθανό να δημιουργηθεί πρόβλημα στον ίδιο τον υπάλληλο στο μέλλον. Και επειδή ο φόβος φυλάει τα έρημα, το inbox μεγαλώνει σε όγκο. Φυσικά όλος αυτός ο όγκος τελικά προκαλεί άγχος, όπως άγχος θα προκαλούσε ενδεχομένως μια στοίβα από έγγραφα που είναι όλα χρήσιμα και περιμένουν υπομονετικά σε μια άκρη στο γραφείο.

Υποτίθεται πως με τα ψηφιακά εργαλεία η ζωή μας θα ήταν καλύτερη αλλά μάλλον μας είπαν ψέματα.

CYBERCULTURE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home