97,5 εκατομμύρια δολάρια για την προστασία αστέγων δίνει ο Τζεφ Μπέζος

Deasy @ 21.11.2018
97,5 εκατομμύρια δολάρια για την προστασία αστέγων δίνει ο Τζεφ Μπέζος

Κεφάλαιο ύψους 97,5 εκατομμυρίων δολαρίων θα εκταμιεύσει άμεσα το Day One Fund, που ίδρυσε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ο επικεφαλής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, μοιράζοντάς το σε 24 οργανισμούς προστασίας των αστέγων στις ΗΠΑ.

Το Day One Fund έχει συνολικά κεφάλαια ύψους 2 δισ. δολαρίων και ο σκοπός του είναι διττός. Μέσω του Families Fund θα συνεισφέρει στο έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών, που υποστηρίζουν κοινότητες πληθυσμού που έχουν ανάγκη βοήθειας και μέσω του Academics Fund θα παρέχει υποτροφίες σε άτομα που μένουν σε γειτονιές με χαμηλό βιοτικό επίπεδο.

Τα 97,5 εκατομμύρια δολάρια θα εκταμιευτούν από το πρώτο σκέλος του ταμείου και θα κατευθυνθούν σε οργανισμούς, που έχουν έδρα σε συνολικά 16 αμερικανικές Πολιτείες.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης κάποιοι έσπευσαν να συνδέσουν την κίνηση του Τζεφ Μπέζος με την κριτική που δέχτηκε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις που εξασφάλισε από τις δύο πόλεις που επέλεξε για τη δεύτερη έδρα της Amazon. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που αρκετοί από τους οργανισμούς που θα λάβουν βοήθεια έχουν έδρα στις ίδιες Πολιτείες με εκείνες που θα δημιουργηθούν τα νέα γραφεία.

JEFF BEZOS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home