Ευρωπαϊκή Ένωση: ολοκληρώνεται σύντομα η έρευνα για την υπηρεσία Google AdSense

Έρχεται τρίτο ευρωπαϊκό πρόστιμο για τη Google;

Deasy @ 07.11.2018
Ευρωπαϊκή Ένωση: ολοκληρώνεται σύντομα η έρευνα για την υπηρεσία Google AdSense
Η σχέση της Google με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν περνάει την καλύτερη της φάση, αν κρίνουμε από τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην αμερικανική εταιρεία από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι για αθέμιτη, όπως έκρινε το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προώθηση της υπηρεσίας της Google για τη σύγκριση online καταστημάτων το πρόστιμο έφθασε τα 2,42 δισ. ευρώ, φέτος το καλοκαίρι για την κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά του Android το πρόστιμο εκτινάχθηκε στα 4,34 δισ. και αν κρίνουμε από τις δηλώσεις της Margrethe Vestager μπορεί να πλησιάζει η ώρα για να τριτώσει το… κακό.

Όπως δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα ανταγωνισμού, τα αρμόδια όργανα βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της έρευνας της υπόθεσης για την υπηρεσία AdSense. Πρόκειται για μια υπόθεση που άνοιξε το 2016 και σύμφωνα με την οποία η Google κατηγορείται ότι εμπόδιζε τρίτες ιστοσελίδες να προβάλλουν διαφημίσεις αναζήτησης από τους ανταγωνιστές της. Σύμφωνα με το προκαταρκτικό συμπέρασμα η Google έχει καταχραστεί την κυρίαρχη θέση της, συστηματικά ευνοώντας την δική της υπηρεσία στις σελίδες των αποτελεσμάτων αναζητήσεων.

Οι δηλώσεις της κ. Margrethe Vestager έγιναν κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο συνέδριο Web Summit, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Λισαβόνα.

 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home