Πρόστιμο 2,5 δισ στην Google

Deasy @ 27.06.2017
Πρόστιμο 2,5 δισ στην Google

Άστραψε και βρόντηξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που επέβαλε πρόστιμο 2,42 δισ. ευρώ σε βάρος της Google, για αθέμιτη προώθηση της υπηρεσίας της για τη σύγκριση online καταστημάτων.

Επιγραμματικά, η υπόθεση έχει ως εξής. Το 2004 η Google λανσάρισε το Froogle, μία online υπηρεσία όπου ο καθένας μπορούσε να συγκρίνει τις τιμές πώλησης ενός προϊόντος από διάφορα online καταστήματα. Αν το Froogle δεν σου λέει τίποτα δεν φταις εσύ, η υπηρεσία μετονομάστηκε σε Google Product Search το 2008 και από το 2013 είναι γνωστή ως Google Shopping.

Η Κομισιόν ξεκίνησε έρευνα μετά από καταγγελίες ότι η Google προωθούσε τη δική της υπηρεσία σε σύγκριση άλλων που ήδη λειτουργούσαν στο διαδίκτυο ή εμφανίστηκαν αργότερα. Κατά την έρευνα εντοπίστηκε και εσωτερική αλληλογραφία στην Google από το 2006 όπου υπήρχε η παραδοχή πως το Froogle δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία προωθούσε τη δική της υπηρεσία σε βάρος των ανταγωνιστικών της, γεγονός που συνιστά παράβαση των όρων του ανταγωνισμού της Ε.Ε.

Η εταιρεία έχει στη διάθεσή της 90 ημέρες για να συμμορφωθεί με την απόφαση και να απέχει από τέτοιες πρακτικές "χαντακώματος" των ανταγωνιστών της. Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να της επιβληθεί ημερήσιο πρόστιμο ίσο με το 5% των μέσων καθημερινών της πωλήσεων.

Η Κομισιόν τονίζει πως δεν έχει τελειώσει με την Google, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη δύο ακόμα υποθέσεις,μία για το Android και μία για το AdSense

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home