Πρόστιμο 4,3 δισ. ευρώ στην Google από την Ε.Ε.

Πρόστιμο 4,3 δισ. ευρώ στην Google από την Ε.Ε.

Πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 4,34 δισ. ευρώ επέβαλαν οι υπηρεσίες ανταγωνισμού της Ε.Ε. στην Google, που πλέον μπορεί να καμαρώνει πως της έχει επιβληθεί το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Ευρώπης, τουλάχιστον μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Google καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά του Android, καθώς ενοποιούσε την υπηρεσία αναζήτησης και άλλες εφαρμογές της στο λειτουργικό σύστημα "παραγκωνίζοντας" λύσεις από άλλους κατασκευαστές.

Το πρόστιμο είναι δύο φορές μεγαλύτερο από το αμέσως επόμενο υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε εταιρείες τεχνολογίας για παράβαση του ανταγωνισμού.

Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψους 2,4 δισ. ευρώ είχε επιβληθεί πάλι στην Google, το 2017, ενώ το 2009 η Ιntel είχε κληθεί να πληρώσει 1,1 δισ. ευρώ. Μπροστά σε αυτά τα ποστά, τα 110 εκατ. του Facebook το 2017 ή τα 561 εκατ. της Microsoft το 2013 μοιάζουν με φιλοδωρήματα.

H πρώτη αντίδραση της Google στο πρόστιμο της Ε.Ε. ήρθε από εκπρόσωπο της εταιρείας, ο οποίος δήλωσε ότι “το λειτουργικό Android έχει δημιουργήσει περισσότερες επιλογές για όλους, όχι λιγότερες. To ακμάζον οικοσύστημα, η καινοτομία και η μείωση των τιμών αποτελούν κλασικά χαρακτηριστικά του ισχυρού ανταγωνισμού. Σκοπεύουμε να ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.”.

Διευκρινίζουμε πως μιλάμε για πρόστιμα, διότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τους φόρους ύψους 13 δισ. ευρώ που θα πληρώσει η Apple στην Ιρλανδία μετά από σχετική απόφαση των ευρωπαϊκών οργάνων.

GOOGLE,ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home