Τίτλοι τέλους για τα drones του Facebook

Τίτλοι τέλους για τα drones του Facebook

Έκοψε τα φτερά των «αετών» του το Facebook, βάζοντας τίτλους τέλους στο project της παροχής Internet σε απομακρυσμένες περιοχές με τη χρήση drones. Όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία σταματάει το Aquila (αετός) project, μία προσπάθεια κατασκευής αυτόνομων αεροσκαφών που θα τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια, το δίκτυο των οποίων θα παρείχε πρόσβαση στο Internet σε περιοχές που δεν έχουν αναπτυχθεί επίγεια ή ασύρματα δίκτυα επικοινωνιών. Σχέδια που έγιναν γνωστά πριν από τέσσερα χρόνια, όταν το Facebook προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας αυτόνομων αεροσκαφών, Ascenta.

Οι «Αετοί», σύμφωνα με τα τότε σχέδια, θα είχαν άνοιγμα φτερών μεγαλύτερα από ένα Boeing 767, βάρος παρόμοιο με εκείνο ενός αυτοκινήτου, μέγιστο ύψος πτήσης τα 60.000 πόδια, ενώ η αυτονομία πτήσης τους εκτιμόταν σε έως και 3 μήνες. Ο συνολικός αριθμός των drones με βάση τα σχέδια θα ξεπερνούσε τα 1.000.

Λεπτομέρειες για την απόφαση να κατεβάσει ρολά στο project δεν έδωσε το Facebook, συμπληρώνοντας ωστόσο στην ανακοίνωσή του ότι οι προσπάθειές του θα επικεντρωθούν πλέον στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών και νέων τεχνολογιών προσβασιμότητας. Μάλιστα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι μέσω των προσπαθειών αυτών ήδη επιπλέον 100 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο Internet.

DRONES,ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home