ΗΠΑ και ZTE: Η ειρήνη του… ενός δισ. δολαρίων

Deasy @ 07.06.2018
ΗΠΑ και ZTE: Η ειρήνη του… ενός δισ. δολαρίων

Η κινεζική ZTE βρέθηκε ενώπιον ενός σοβαρού προβλήματος όταν το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου της απαγόρευσε να προμηθεύεται πρώτες ύλες από αμερικανικές εταιρείες για διάστημα επτά ετών. Η ποινή δεν επιβλήθηκε με βάση το… τραμπικό δόγμα του “Πρώτα η Αμερική” αλλά με βάση την αμερικανική νομοθεσία που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε όσες εταιρείες έχουν συναλλαγές με χώρες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ. Στην προκειμένη περίπτωση το αμάρτημα της ΖΤΕ ήταν πως είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις προϊόντων της στο Ιράν και τη Β. Κορέα.

Αλλά για όλα υπάρχει λύση και η κινεζική εταιρεία θα καταβάλει πρόστιμο 1 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ. Ενα επιπλέον ποσό 400 εκατ. δολαρίων θα παραμείνει σε έναν λογαριασμό τραπέζης και θα κατασχεθεί από τις αμερικανικές αρχές στην περίπτωση μελλοντικών παραβάσεων.

Εκτός από το χρήμα, η ZTE καλείται επίσης να αλλάξει τη σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου και της διοικητικής της ομάδας μέσα σε τριάντα ημέρες. Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, ο Γούλιμπορ Ρος έσπευσε να πανηγυρίσει, λέγοντας πως το πρόστιμο του ενός δισ. είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβάλει ποτέ το υπουργείο του σε εταιρεία που παραβίασε κάποιο εμπάργκο.

Και έζησαν αυτοί καλά…

ΗΠΑ,ΚΙΝΑ,ZTE,ZTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home