Οι παλιές δουλειές του Neftlix δεν πήγαν στον Παράδεισο

Ευτυχώς για το Netflix

Deasy @ 22.05.2018
Οι παλιές δουλειές του Neftlix δεν πήγαν στον Παράδεισο

Αυτό που ξέρεις ακούγοντας τη λέξη Netflix είναι, βέβαια, η υπηρεσία streaming που προσφέρεται εδώ και λίγους μήνες και στην Ελλάδα. Αυτό που ίσως (ίσως, λέμε) μπορεί να μην έχεις υπόψιν σου είναι ότι στην αρχή το Netflix δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια υπηρεσία ενοικίασης DVD μέσω ταχυδρομείου, σαν να λέμε δηλαδή ένα απομακρυσμένο βίντεο κλαμπ όπου αντί να πηγαίνεις εσύ και να διαλέγεις ταινίες, οι ταινίες έφταναν στην πόρτα του σπιτιού σου.

Θα περίμενες τώρα πως μετά από την παγκόσμια εξάπλωση της streaming υπηρεσίας, το τμήμα ενοικίασης του DVD θα κατέβαζε ρολά.

Γιατί να το κάνει; Αυτή τη στιγμή συνεχίζει να έχει 3 εκατ. συνδρομητές που το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς απέφεραν έσοδα 99 εκατ. δολαρίων στο Netflix. Το εντυπωσιακότερο είναι το περιθώριο κέρδους, καθώς στην “τσέπη” της εταιρείας έμειναν 56 εκατ. δολάρια, μια επίδοση που φυσικά είναι κάτι περισσότερο από αξιόλογη.

Ο λόγος είναι ίσως απλός. Για πολλούς κατοίκους των ΗΠΑ το ότι το Netflix-DVD έχει 100.000 τίτλους, ενώ η διαδικτυακή υπηρεσία έχει (αυτή τη στιγμή) 56.000 τίτλους, αποτελεί σημαντικότατο κριτήριο επιλογής. Φυσικά το κομμάτι της “άυλης” υπηρεσίας θα αναπτύσσεται διαρκώς και σε λίγα χρόνια ίσως να μην χρειάζονται πια DVD που θα πηγαίνουν στους πελάτες του Netflix.

Αλλά όπως δείχνουν οι αριθμοί, η μέρα αυτή θα αργήσει.

NETFLIX,NETFLIX,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home