Google: Τεχνητή Νοημοσύνη για τα προβλήματα της καθημερινότητας

Deasy @ 09.05.2018
Google: Τεχνητή Νοημοσύνη για τα προβλήματα της καθημερινότητας
O διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του παρουσίασης.

Τον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα της Google εκμεταλλεύονται την τεχνητή νοημοσύνη για να λύνουν προβλήματα της καθημερινότητας έδειξε χθες η αμερικάνικη εταιρεία, στην έναρξη του ετήσιου συνεδρίου για προγραμματιστές I/O. Ξεκινώντας από την κατεύθυνση ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι μια θετική δύναμη που βελτιώνεται την ποιότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων, η Google, μέσω των προϊόντων της, απαντά στην ανάγκη για χρήσιμες και εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες, για διεκπεραίωση καθημερινών εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων με φιλικό τρόπο. Χρησιμοποιώντας ως όχημα την τεχνητή νοημοσύνη και την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο συγκεκριμένο πεδίο.

 

Εξοικονόμηση χρόνου σε προϊόντα όπως το Gmail, τις Φωτογραφίες και το Google Assistant

Ξεκινώντας από τα πιο απλά ζητήματα, η Google εφαρμόζει την τεχνητή νοημοσύνη σε όλα τα προϊόντα της με στόχο να προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου. Ένα πρώτο παράδειγμα μιας τέτοιας εφαρμογής είναι η νέα λειτουργία Smart Compose στο Gmail, η οποία κατανοεί το περιεχόμενο ενός email, προτείνοντας φράσεις στο χρήστη, ώστε να συντάσσει το μήνυμά του πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.  Κατανοώντας το περιεχόμενο ενός email, μπορούμε να προτείνουμε φράσεις που θα σας βοηθήσουν να απαντήσετε γρήγορα και αποτελεσματικά. Αντίστοιχα, στις συλλογές φωτογραφιών το λογισμικό της Google μπορεί να αναγνωρίζει το περιεχόμενό τους, προτείνοντας ταυτόχρονα άμεσες ενέργειες επεξεργασίας ώστε να αναδειχθεί η εικόνα.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό παράδειγμα στα εργαλεία εξοικονόμησης χρόνου που παρουσίασε η Google είναι η νέα γενιά του εικονικού βοηθού της, Google Assistant. Η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην κατανόηση της γλώσσας, θα επιτρέπει σε λίγο καιρό την πραγματοποίηση μιας φυσικής συνομιλίας με το Google Assistant. Δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη συνεχούς επανάληψης της φράσης "Hey Google", η Google προσθέτει νέες φωνές στην φωνητική υπηρεσία, ενώ θα ξεκινήσει να παρέχει στα smartphones ένα γρήγορο στιγμιότυπο που θα απεικονίζει τη μέρα του χρήστη, με προτάσεις που βασίζονται στην τοποθεσία, την ώρα της ημέρας και στις πρόσφατες δραστηριότητές του. Επιπλέον, στο Google Maps, ο χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες, χωρίς τη διάσπαση από την οδήγηση.

Η πιο εντυπωσιακή επίδειξη της εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης στο πλαίσιο του συνεδρίου ήταν η νέα τεχνολογία Google Duplex. Ο φωνητικός βοηθός της Google διαθέτει πλέον πιο φυσική φωνή και μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις για ραντεβού σε εστιατόρια ή κομμωτήρια, χωρίς να απασχολεί χρόνο από τον χρήστη.

 Δείτε τα ενδεικτικά στιγμιότυπα από την παρουσίαση:

 

 

 

Eπίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου

Η τεράστια ευκαιρία με την Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ότι μπορεί να επιφέρει αλλαγές σε πολλά πεδία. Ήδη βλέπουμε ενθαρρυντικές εφαρμογές στην υγειονομική περίθαλψη. Πριν από δύο χρόνια η Google ανέπτυξε ένα νευρωνικό «δίκτυο», που μπορεί να ανιχνεύσει σημάδια διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, χρησιμοποιώντας ιατρικές απεικονίσεις του οφθαλμού. Φέτος, η ομάδα της τεχνητής νοημοσύνης έδειξε ότι, μέσω των ίδιων απεικονίσεων, θα μπορούσε να  προβλεφθεί με μεγάλη ακρίβεια ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Επιπλέον, τα μοντέλα της τεχνητής νοημοσύνης είναι σε θέση να προβλέψουν θέματα όπως επανεισαγωγές σε νοσοκομεία, διάρκεια παραμονής των ασθενών και άλλα, αναλύοντας απλώς πληροφορίες που υπάρχουν σε ανώνυμα ιατρικά αρχεία. Εργαλεία πολύ ισχυρά στα χέρια ενός γιατρού, με την Google να προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία με την ιατρική κοινότητα για την εξέλιξη πάνω σ’ αυτό το πεδίο.

 

Ευκολότερη πλοήγηση

Η πρόοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κατανόηση του φυσικού κόσμου βελτίωσε ριζικά τα Google Maps και δημιούργησε νέες εφαρμογές, όπως το Google Lens. Οι χάρτες μπορούν πλέον να ενημερώσουν αν η επιχείρηση που ψάχνει ο χρήστης είναι ανοιχτή, αν έχει πολύ κόσμο και αν είναι εύκολος ο χώρος στάθμευσης. Το Google Lens επιτρέπουν στο χρήστη να στοχεύει ένα σημείο με τη φωτογραφική μηχανή και να μαθαίνει τα πάντα για το κτίριο που βρίσκεται μπροστά του, την αφίσα που μόλις πέρασε ή για ένα αντικείμενο που είδε σε μια βιτρίνα.

 

ARTIFICIAL INTELLIGENCE,ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home