Και στα laptops εστιάζει η Huawei

Παρουσιάστηκε το Huawei Matebook X Pro.

Deasy @ 25.02.2018
Και στα laptops εστιάζει η Huawei

Το μενού που σέρβιρε στους δημοσιογράφους η Huawei στη Βαρκελώνη δεν είχε κάποιο smartphone, αφού το P20 θα ανακοινωθεί σε περίπου ένα μήνα. Αντ’ αυτού η κινέζικη εταιρεία παρουσίασε μια νέα πρόταση σε μια διαφορετική κατηγορία συσκευών. Το Huawei Matebook X Pro είναι μια φορητή συσκευή που έρχεται να ανταγωνιστεί την οικογένεια των Surface της Microsoft αλλά και των Air της Apple και αποτελεί μια κίνηση που δείχνει ότι η κινέζικη εταιρεία έρχεται να τοποθετηθεί πειστικά ανάμεσά τους.

Μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά δίνει μια πρώτη εικόνα. Μεταξύ άλλων το Huawei Matebook X Pro προσφέρει:

-          Οθόνη 13,9 ινστών

-          Ανάλυση οθόνη2 3000 x 2000 pixels

-          8/16 GB RAM

-          256/512 GB PCIe SSD

-          Τετραπύρηνους επεξεργαστές Intel i7 ή i5 8ης γενιάς

-          Nvidia MX150 GPU

Όμως η εξαιρετική εικόνα που αφήνει το νέο Huawei Matebook δεν περιορίζεται στα παραπάνω, καθώς ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο σχεδιασμό του. Εκεί λοιπόν η κινέζικη εταιρεία φρόντισε να ακολουθήσει παρόμοια λογική με εκείνη των smartphones με τα περιορισμένα περιθώρια γύρω από την οθόνη. Έτσι στο νέο Matebook η οθόνη καταλαμβάνει το 91% στο συνολικό σώμα της συσκευής. Επιπλέον, ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει ότι το design είναι σημείο στο οποίο ποντάρει η Huawei είναι το εντυπωσιακά μικρό πάχος του Matebook, μόλις 14,6 χιλιοστά. Από την άλλη πλευρά, το βάρος του είναι μόλις 1,33 κιλά.

 

Παρά το μικρό του μέγεθος το Matebook καταφέρνει και ενσωματώνει μια μπαταρία που του προσφέρει υψηλά επίπεδα αυτονομίας. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία το Matebook πλήρως φορτισμένο προσφέρει 12 ώρες αναπαραγωγής video ή εναλλακτικά 14 ώρες μεικτής χρήσης χωρίς την ανάγκη να συνδεθεί εκ νέου με το φορτιστή του.

Σε ότι αφορά τη συνδεσιμότητά του to Ηuawei Matebook X Pro έρχεται με δύο υποδοχές USB-C (1x Thunderbolt 3), μία USB-A, ενώ το Matedock 2 συμπληρώνει τις επιλογές με μία USB-A, μία HDMI και μία VGA.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητά του δεν έγιναν γνωστές, όμως εκτιμάται ότι η τιμή πώλησης θα ξεκινάει από την περιοχή των 1.500 ευρώ.

HUAWEI MATEBOOK X PRO,LAPTOP,MOBILE WORLD CONGRESS,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home