Αλλαγές στην ολομέλεια της ΕΕΤΤ

Νέος πρόεδρος στην Επιτροπή.

Αλλαγές στην ολομέλεια της ΕΕΤΤ

Νέο πρόεδρο αλλά και αντιπροέδρους στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων προτίθεται να τοποθετήσει η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι αλλαγές στην ολομέλεια της ΕΕΤΤ προκύπτουν από έγγραφο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου αναφέρεται ότι την προσεχή Τρίτη (16/1) υπάρχει ακρόαση από τα μέλη της επιτροπής των προτεινόμενων από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Κωνσταντίνου Μασσέλου, Αγγελικής Σγώρας και Σπύρου Παντελή για διορισμό στις θέσεις του προέδρου και των αντιπροέδρων της ΕΕΤΤ αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, στην ίδια επιτροπή θα υπάρξει ακρόαση και για τους προτεινόμενους -επίσης από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής- Χριστόφορο – Ευτύχιο Λεοντή και Κατερίνα Τσατσαρώνη για τις θέσεις του προέδρου και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον σημείο στις αλλαγές εστιάζεται στην αντικατάσταση του νυν προέδρου Δημήτρη Τσαμάκη, ο οποίος είχε οριστεί από την παρούσα κυβέρνηση πριν από 1,5 χρόνο (μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο που η συγκεκριμένη θέση παρέμενε κενή). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσαμάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τη νομική οδό, θεωρώντας ότι η θητεία του είναι 4ετής και δεν έχει λήξει. Σημειώνεται ότι η θητεία των υπόλοιπων μελών της ΕΕΤΤ λήγει.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στην περίπτωση της ΕΕΤΤ, μόνο ο πρόεδρος και οι δύο αντιπρόεδροι χρειάζονται την έγκριση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη ορίζονται από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η νέα σύνθεση της ΕΕΤΤ θα είναι η εξής:

-          Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μασσέλος (καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

-          Αντιπρόεδροι η Αγγελική Σγώρα (διδάκτορας) και Σπύρος Παντελής (διδάκτορας ηλεκτρ. μηχανικός)

-          Μέλη οι Αργυρώ Μαγγανιώτη (διδάκτορας ηλεκτρολόγος μηχανικός), Γρηγόρης Κουλούρας (επίκουρος καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών - Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών), Ελένη Γουσσίου (οικονομολόγος), Αριστέα Συνανιώτη (καθηγήτρια εμπορικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά), Αντώνης Γαστεράτος, (καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης) και Νίκος Καψάλης (διδάκτορας Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου).

ΕΕΤΤ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home