Με ελληνική συμμετοχή οι ημιτελικοί των βραβείων Ericsson Innovation Awards 2018

Deasy @ 08.01.2018
Με ελληνική συμμετοχή οι ημιτελικοί των βραβείων Ericsson Innovation Awards 2018

Μια ελληνική συμμετοχή βρίσκουμε στις 15 ομάδες που προκρίθηκαν στους ημιτελικούς των φετινών βραβείων Ericsson Innovation Awards 2018, μια διαγωνιστική διαδικασία που συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Έτσι λοιπόν ανάμεσα στους μεγάλους νικητές του πρώτου κύκλου βρίσκεται και η συμμετοχή από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Murcia στην Ισπανία, επιλέχθηκαν μέσα από μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία για να εκπροσωπήσουν στους ημιτελικούς την Περιφέρεια της Ευρώπης & της Μεσογείου.

Ο ετήσιος θεσμός έχει καθιερωθεί από την Ericsson από το 2015 και τo φετινό θέμα ήταν «Το Μέλλον της Αλήθειας» (The Future of Truth). Οι συμμετέχοντες έπρεπε να δώσουν απάντηση στο εξής ερώτημα: «Πώς βρίσκουμε, επιβεβαιώνουμε και μοιραζόμαστε την αλήθεια στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης;»

Η εισαγωγή της τεχνολογίας του 5G από την Ericsson θα μας επιτρέψει να συνδεθούμε με άλλους ανθρώπους, αλλά και με βιομηχανίες, κοινωνίες και ιδέες, πιο γρήγορα από ποτέ. Αλλά πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που βρίσκουμε, καταναλώνουμε και μοιραζόμαστε με άλλους, είναι πραγματικές; Ποια πρότυπα χρησιμοποιούμε; Πώς μπορούν αυτοί με τους οποίους μοιραζόμαστε την πληροφορία, να την αξιολογήσουν για τον εαυτό τους;

‘Όπως κάθε χρόνο, στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες φοιτητών από όλο τον κόσμο διεκδικώντας το μεγάλο δώρο: ένα ταξίδι στη Στοκχόλμη στα κεντρικά γραφεία της Ericsson όπου πρόκειται να συνεργαστούν με τους πλέον αρμόδιους ειδικούς στο χώρο της τεχνολογίας, για να διεκδικήσουν χρηματικό έπαθλο 25.000 ευρώ, και να λάβουν mentorship και παγκόσμια αναγνώριση.

Η συγκεκριμένη συμμετοχή, η οποία επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Ευρώπης & Μεσογείου στους ημιτελικούς, ονομάζεται Bot Busters.

«Τα κοινωνικά bots αποτελούν μια πραγματική απειλή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον αγώνα παραποίησης της αλήθειας από διάφορα κέντρα και για διαφορετικούς σκοπούς. Εμείς αξιοποιήσαμε την  γνώση που αποκομίσαμε από τον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (cybersecurity) για την επίτευξη των στόχων της εύρεσης, επιβεβαίωσης και διαμοιρασμού της αλήθειας στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης που διανύουμε», λέει ο Δημήτρης Παπαμαρτζιβάνος, ο Έλληνας μέλος της ομάδας Bot Busters. Συνεργάτες του είναι οι διδακτορικοί φοιτητές Pantaleone Νespoli και Mattia Zago.

Το επόμενο βήμα για την ομάδα θα είναι να αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες 14 ομάδες που επιλέχθηκαν, στον ημιτελικό γύρο για την ανάδειξη των τεσσάρων φιναλίστ, οι οποίοι θα διαγωνιστούν για το μεγάλο έπαθλο.

ERICSSON INNOVATION AWARDS,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,ERICSSON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home