Περιορισμένη η διαθεσιμότητα του iPhone X στο λανσάρισμά του

Deasy @ 20.10.2017
Περιορισμένη η διαθεσιμότητα του iPhone X στο λανσάρισμά του

Μόλις 3 εκατομμύρια συσκευές εκτιμά η KGI Securities ότι θα έχει έτοιμες στο λανσάρισμα του iPhone X που θα πραγματοποιηθεί σε 15 ημέρες και συγκεκριμένα στις 3 Νοεμβρίου. Η σημερινή έκθεση της KGI επιβεβαιώνει τα «προβλήματα» ετοιμότητας στην αλυσίδα προμηθευτών για την πολύ-αναμενόμενη συσκευή της Apple, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα το iPhone X να έχει περιορισμένη διαθεσιμότητα τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του στην αγορά.

Στις 3 Νοεμβρίου το iPhone X είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει σε όλες τις μεγάλες αγορές (ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και πολλές άλλες ακόμα) ενώ η ίδια ημερομηνία ισχύει και για τη χώρα μας, αφού και η Ελλάδα ανήκει στο πρώτο κύμα των χωρών, σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου από την Apple. O μέγιστος αριθμός των 3 εκατομμυρίων είναι πολύ μικρός για να ανταποκριθεί στη ζήτηση όλων των παραπάνω αγορών, γεγονός που σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετές χώρες, ενώ βεβαίως θα πάει πίσω (τουλάχιστον χρονικά) τις πωλήσεις που θα καταγράψει η νέα συσκευή.

Στο μεταξύ, χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg, που αναδημοσιεύει αναφορές από την Economic Daily News στην Ταϊβάν, κάνει λόγο ότι η Apple προχωράει στη μείωση των παραγγελιών από τους προμηθευτές για το iPhone 8, που κυκλοφορεί ήδη και στην Ελλάδα, αφού οι πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου δείχνουν να υστερούν σε σχέση τουλάχιστον με το προηγούμενο iPhone 7. Όπως σημειώνει το αμερικάνικο δίκτυο, μόνο μέσα από το κανάλι της AT&T και από το ξεκίνημα της κυκλοφορίας του iPhone 8 μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 900.000 συσκευές λιγότερες σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Οι μειωμένες πωλήσεις θεωρούνται ότι είναι αποτέλεσμα της αναμονής του κοινού για το iPhone X, κάτι που ισχύει και στην Ελλάδα, όπως είχαμε γράψει πριν από μερικές ημέρες.  

Επιστρέφοντας στις προβλέψεις της KGI, η διαθεσιμότητα του iPhone X εκτιμάται θα έρθει σε μια ισορροπία με τη ζήτηση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018. Εφόσον οι εκτιμήσεις της επιβεβαιωθούν αυτό σημαίνει ότι η Apple θα χάσει σίγουρα την κρίσιμη, αγοραστικά, περίοδο των Χριστουγέννων. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του iPhone X εκτιμάται ότι στη χώρα μας θα κυμαίνεται μεταξύ 1.200 και 1.260 ευρώ.

IPHONE X,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home