Παρουσιάστηκε από την Canon η PowerShot G1 X Mark III

Deasy @ 16.10.2017

Νέο κορυφαίο μοντέλο απέκτησε η σειρά Powershot G της Canon καθώς η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε σήμερα την Powershot G1 X Mark III, που συνδυάζει ιδανικά την ποιότητα εικόνας των DSLR μηχανών της Canon EOS με το μικρό μέγεθος των compact μοντέλων. Κύρια χαρακτηριστικά της νέας μηχανής είναι ο νέος και ακριβής φακός με 3x οπτικό ζουμ, ο αισθητήρα τύπου APS-C, καθώς και ο premium επεξεργαστής της Canon, Digic 7.

Ξεκινώντας από τον αισθητήρα, η Canon έχει ενσωματώσει έναν παρόμοιο με αυτόν που βρίσκεται στην EOS 80D, με δυνατότητες φωτογράφισης σε μια κλίμακα ISO που κυμαίνεται μεταξύ 100 και 25.600, προσφέροντας ευελιξία καταγραφής κάτω από μια μεγάλη σειρά συνθηκών. Σε ότι αφορά τον επεξεργαστή εικόνας, η Canon έχει επιλέξει τον εξαιρετικό Digic 7, που έχουμε δει και σε προηγούμενες προτάσεις της εταιρείας, ο οποίος συμπληρώνεται από τα συστήματα Auto Lighting Optimiser και Diffraction Correction, που μειώνουν την ανάγκη για εκ των υστέρων διορθώσεις της εικόνας.

Ο φακός προσφέρει εστιακό μήκος 24 – 72 mm (κατ’ αναλογία με με μηχανή 35 mm), αλλά και δυνατότητα φωτογράφισης μάκρο, από απόσταση μόλις 10 εκατοστών, παρέχοντας και αυτός ευελιξία για μια ευρεία γκάμα ειδών φωτογράφισης Το εφέ του ρηχού βάθους πεδίου επιτυγχάνεται χάρη στον αισθητήρα τύπου APS-C σε συνδυασμό με το μεγάλο άνοιγμα διαφράγματος f/2.8 – 5.6.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «ο φακός της PowerShot G1 X Mark III έχει σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά ώστε να συνεργάζεται άψογα με τον αισθητήρα, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των ανεπιθύμητων τεχνουργημάτων στην εικόνα, τα οποία μπορούν ενδεχομένως να αλλοιώσουν την ποιότητα των λήψεων, όπως π.χ. οι αναλαμπές. Το διάφραγμα 9 λεπίδων του φακού είναι σε θέση να αποδίδει ευχάριστο εφέ θόλωσης του παρασκηνίου και ομαλό στρογγυλό ‘bokeh’, ελαχιστοποιώντας έτσι την επίδραση του παρασκηνίου και επικεντρώνοντας την προσοχή στο θέμα σας».

Στην Canon Powershot G1 X Mark III η ιαπωνική εταιρεία ενσωματώνει για πρώτη φορά σε compact κάμερα και το σύστημα Dual Pixel CMOS AF, που προσφέρει ταχύτητα εστίασης και γρήγορες λήψεις σε μόλις 0,09 δευτερόλεπτα.

Στον τομέα του video η PowerShot G1 X Mark III υποστηρίζει ανάλυση Full HD 60p σε φορμά MP4, με ομαλή και σταθερή κινηματογράφηση χάρη στο προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης 5-axis Advanced Dynamic IS, το οποίο διορθώνει και σταθεροποιεί την εικόνα όταν η λήψη πραγματοποιείται εν κινήσει. Από την άλλη πλευρά, το Dual Pixel CMOS AF δίνει τη δυνατότητα κινηματογραφικών εφέ τύπου ‘focus pulls’.

Η μηχανή προσφέρει time-lapse, πανοραμική λειτουργία, οριζόντια και κάθετη, δυνατότητα φόρτισης από τη θύρα USB χρησιμοποιώντας έναν κοινό φορτιστή κινητού, υποστήριξη WiFi, NFC αλλά και Bluetooth.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,CANON POWERSHOT G1 X MARK III,CANON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home