Τέλος οι διαφημίσεις για τα fake news στο Facebook

Τέλος οι διαφημίσεις για τα fake news στο Facebook

Υποτίθεται ότι είναι ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της πάταξης (ή έστω του περιορισμού) της βιομηχανίας ψευδών ειδήσεων που εξακολουθεί να μαστίζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως μεταδίδει το “Techcrunch”, εντός της ημέρας η Facebook θα ανακοινώσει ότι οι σελίδες που πιστοποιημένα διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις δε θα μπορούν να αγοράζουν διαφημίσεις στο Μεγάλο Μπλε Δίκτυο, ανεξάρτητα μάλιστα από το αν οι διαφημίσεις τους οδηγούν σε κείμενο με αμφίβολης εγκυρότητας περιεχόμενο. Κατά τον Ρομπ Λέδερν, διευθυντή Διαχείρισης Προϊόντων της Facebook τον οποίο επικαλείται το δημοσίευμα, η απαγόρευση της πρόσβασης στις διαφημιστικές υπηρεσίες είναι ένας από τους τρεις πυλώνες στους οποίους το Μένλο Παρκ έχει στηρίξει τη στρατηγική του κατά των πηγών που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις –πρόκειται για την αλλαγή των οικονομικών κινήτρων ενώ οι άλλοι δύο είναι η επιβράδυνση της διασποράς των ίδιων των ειδήσεων και η παροχή βοήθειας στους χρήστες ώστε να μπορούν να αξιολογούν σωστά αυτά που διαβάζουν. Επιπλέον, προσθέτει πως το μέτρο δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, αφού αν μία σελίδα αποφασίσει να σοβαρευτεί θα γίνεται και άρση της απαγόρευσης.

Τέλος, το Facebook λέει επίσης πως παράλληλα αναπτύσσει νέες λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου των fake news. Τώρα, το τι σημαίνει αυτό, μένει να το δούμε στο μέλλον. Για την ώρα κρατάμε ότι το Facebook δεν θέλει τα λεφτά όσων ποντάρουν στη διάδοση fake news.

FAKE NEWS,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home