Πόλεμος και στα κοινωνικά δίκτυα - To Facebook κλείνει ύποπτους λογαριασμούς

Πόλεμος και στα κοινωνικά δίκτυα - To Facebook κλείνει ύποπτους λογαριασμούς

Μετά από τις απανωτές κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του για αδράνεια σε διάφορες περιπτώσεις στο παρελθόν, το Facebook (δηλαδή η Meta)  πήρε μέτρα σε βάρος της ρωσικής μηχανής παραπληροφόρησης.

Το Facebook ανακοίνωσε πως την Κυριακή έκλεισε ένα δίκτυο το οποίο λειτουργούσαν χρήστες της υπηρεσίας σε Ουκρανία και Ρωσία για μη ορθή συμπεριφορά. Δεν αφορούσε τη μη χρήση του πληθυντικού ευγενείας, αλλά το ότι όπως διαπιστώθηκε το δίκτυο αυτό είχε δημιουργήσει μια σειρά από ψεύτικους λογαριασμούς σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα, ανάμεσά τους τα Facebook, Twitter, YouTube και Telegram.

Διαπιστώθηκε επίσης πως ένα δίκτυο χρηστών για το οποίο υπάρχουν στοιχεία πως συνδέεται με την κυβέρνηση της Λευκορωσίας στοχοποίησε συγκεκριμένους πολιτικούς της Ουκρανίας καθώς και ανώτερα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, επιχειρώντας να αποσπάσει τα στοιχεία πρόσβασής τους. Οι συστάσεις για ενεργοποίηση της εισόδου σε υπηρεσίες με την ταυτοποίηση δύο βημάτων είναι φυσικά ιδιαίτερα έντονες.

Η Meta έκανε επίσης γνωστό πως μετά από αιτήματα της ουκρανικής κυβέρνησης περιόρισε την πρόσβαση συγκεκριμένων λογαριασμών χρηστών στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων τους οποίους διαχειρίζονται ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Τα δίκτυα χρηστών που απενεργοποιήθηκαν προσπαθούσαν να προωθήσουν ρωσική προπαγάνδα διανθισμένη με οργανωμένη παραπληροφόρηση αλλά και… μαϊμού σχολιαστές. Ένα από τα ευρήματα των σχετικών  ερευνών είναι ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί κατά βάση τις τεχνικές παραπληροφόρησης που είχε λανσάρει το 2016 αλλά με μια σημαντική προσθήκη - τη χρήση λογισμικού που δημιουργεί ρεαλιστικά πρόσωπα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εκστρατεία βασισμένη και σε deepfakes που όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον.

FAKE NEWS,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,ΡΩΣΙΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home