Στρατηγείο στα Ιωάννινα στήνει η γερμανική εταιρεία λογισμικού P&I

Deasy @ 29.08.2017
Στρατηγείο στα Ιωάννινα στήνει η γερμανική εταιρεία λογισμικού P&I

Την πόλη των Ιωαννίνων επέλεξε για την είσοδό της στην ελληνική αγορά η γερμανική εταιρεία λογισμικού και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG, δημιουργώντας την νέα θυγατρική της με την επωνυμία P&I –Ελλάς ΕΠΕ. Η επένδυση της γερμανικής εταιρείας έχει ήδη ξεκινήσει από τα μέσα του καλοκαιριού με την πρόσληψη των πρώτων 14 προγραμματιστών, ενώ ο στόχος που έχει θέσει η P&I για το 2018 είναι ο αριθμός του προσωπικού να αριθμεί έως και 100 προγραμματιστές υψηλής κατάρτισης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η P&I Ελλάδας έχει δύο στρατηγικούς στόχους: τη συνεργασία με τα πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα για εξεύρεση καταρτισμένου προσωπικού και την ανάπτυξη ελληνικού πελατολογίου, το οποίο θα αποτελέσει και μια ευκαιρία για την παραμετροποίηση της πλατφόρμας της εταιρείας στα Ελληνικά. Ταυτόχρονα, στην ίδια ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους λόγους της επιλογής των Ιωαννίνων για το στρατηγείο της εταιρείας στη χώρα μας. Όπως σημειώνεται, τα Ιωάννινα διαθέτουν πλεονεκτική θέση, με:

-         ένα τοπικό οικοσύστημα που ευνοεί την καινοτομία

-         υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκών φορέων και εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού

-         θετικό επιχειρηματικό κλίμα, υποστηρικτικές δομές κι ευέλικτη Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξοπλισμένο

-         τεχνολογικό πάρκο που παρέχει πλήρεις εγκαταστάσεις στην P&I Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης 1 Gb με οπτική ίνα

-         Υποδομές, δίκτυα που προσφέρουν γρήγορη διασύνδεση με Αθήνα- Θεσσαλονίκη-Γερμανία-Ευρώπη (Εγνατία Οδός, Ιόνια Οδός, λιμάνι Ηγουμενίτσας, αεροδρόμια)

-         ανεκμετάλλευτο προς το παρόν περιφερειακό αναπτυξιακό δυναμικό

-         αναπτυσσόμενο τομέα πληροφορικής

-         ερευνητικά ακαδημαϊκά κέντρα, ισχυρή φοιτητική κοινότητα, συγκροτημένο περιβάλλον,

-         «όμορφη πόλη με προοπτικές ανάπτυξης».

Η έδρα της δραστηριότητας της P&I Ελλάς ΕΠΕ βρίσκεται στο Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων, με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται την επόμενη Παρασκευή.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,ΕΛΛΑΔΑ,ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home