Μισό δισ. οι συνδρομές 5G το 2022

Deasy @ 18.11.2016
Μισό δισ. οι συνδρομές 5G το 2022

Ταχεία υιοθέτηση των δικτύων 5G προβλέπει η νέα έκθεση Ericsson Mobility Report, η οποία εκτιμά ότι μέχρι το 2022 οι συνδρομές σε αυτά τα δίκτυα θα ξεπεράσουν τα 550 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η Βόρεια Αμερική αναμένεται να είναι πρωτοπόρος στην διείσδυση του 5G, με το ¼ των συνδρομών να προέρχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή. Η Βόρεια Αμερική θα είναι πρωτοπόρος στις συνδρομές 5G, καθώς το έτος 2022 το ένα τέταρτο όλων των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή θα αφορούν 5G, ακολουθούμενη σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, όπου το ποσοστό διείσδυσης αναμένεται να αγγίξει το 10%.

Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα 2016-2022 η έκθεση εκτιμά ότι θα αυξηθεί εντυπωσιακά ο αριθμός των συνδρομών μέσω smartphone, φθάνοντας συνολικά τα 6,8 δισ. από τα 3,9 δισ. που προβλέπεται ότι θα είναι στο τέλος του 2016.  Η υιοθέτηση των ευρυζωνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας προβλέπεται να είναι καθολική, καθώς άνω του 95% των παραπάνω συνδρομών θα είναι καταχωρημένες σε δίκτυα WCDMA/HSPA, LTE και 5G.

 

84 εκατομμύρια νέοι συνδρομητές το 2016

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2016 προστέθηκαν 84 εκατομμύρια νέοι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 7,5 δισεκατομμύρια, το οποίο αντιπροσωπεύει μια ετήσια αύξηση περίπου 3%. Όσον αφορά την καθαρή προσθήκη νέων συνδρομητών, η μεγαλύτερη αύξηση του τριμήνου σημειώθηκε στην Ινδία (+15 εκατομμύρια), η οποία ακολουθείται από την Κίνα (+14 εκατομμύρια), τη Μιανμάρ (+4 εκατομμύρια) και τις Φιλιππίνες (+4 εκατομμύρια). Οι κινητές ευρυζωνικές συνδρομές παρουσιάζουν ετήσια αύξηση περίπου 25%, έχοντας αυξηθεί σχεδόν κατά 190 εκατομμύρια μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2016. Ο συνολικός αριθμός κινητών ευρυζωνικών συνδρομών είναι σήμερα περίπου 4,1 δισεκατομμύρια.

Η διακίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας εξακολουθεί να αυξάνεται, ωθούμενη τόσο από την αύξηση του αριθμού συνδρομών μέσω smartphone όσο και από τη διαρκή άνοδο του μέσου όρου δεδομένων ανά συνδρομή, η οποία οφείλεται κυρίως στην αυξημένη παρακολούθηση βίντεο. Το τρίτο τρίμηνο του 2016, η διακίνηση δεδομένων παρουσίασε άνοδο κατά 10% περίπου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Άλλα σημαντικά σημεία της έκθεσης Ericsson Mobility Report είναι τα ακόλουθα:

Η διακίνηση βίντεο μέσω κινητών συσκευών εξακολουθεί να αυξάνεται: Η διακίνηση βίντεο μέσω κινητών συσκευών προβλέπεται ότι θα αυξάνεται κατά περίπου 50% ετησίως έως το 2022, φτάνοντας σχεδόν το 75% της συνολικής διακίνησης δεδομένων μέσω κινητών συσκευών. Η κοινωνική δικτύωση είναι ο δεύτερος πιο διαδεδομένος τύπος διακίνησης κινητών δεδομένων μετά το βίντεο και προβλέπεται ότι την επόμενη εξαετία θα αυξάνεται κατά 39% ετησίως.

Η ζωντανή συνεχής ροή (live streaming) συναντά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο εφαρμογές ζωντανής συνεχούς ροής βίντεο για να αλληλεπιδρούν με τους φίλους τους, τους συγγενείς τους, καθώς και όσους τους ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα. Περίπου ένας στους πέντε χρήστες smartphone στις ΗΠΑ εκφράζουν ενδιαφέρον για τη ζωντανή εκπομπή βίντεο, ενώ διπλάσιο είναι το ποσοστό των χρηστών που ενδιαφέρονται για τις εν λόγω εφαρμογές σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές όπως είναι η Ινδία, η Ινδονησία, η Βραζιλία και το Ομάν.

Το IoT στο επίκεντρο: Το 2022 αναμένεται να υπάρχουν περίπου 29 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές, από τις οποίες τα 18 δισεκατομμύρια θα έχουν σχέση με το ΙοΤ. Η τελευταία έκδοση της έκθεσης Ericsson Mobility Report περιλαμβάνει μια πιο διεισδυτική ματιά στο IoT, με τρία αναλυτικά άρθρα που αφορούν διαφορετικές πτυχές του ΙοΤ και των δυνατοτήτων μετασχηματισμού που προσφέρει. Τα δύο από τα άρθρα έχουν γραφτεί σε συνεργασία με παρόχους οι οποίοι έχουν χτίσει λύσεις ΙοΤ βασιζόμενοι στα κύρια περιουσιακά τους στοιχεία, δημιουργώντας αυξημένη επιχειρηματική αξία. Το τρίτο άρθρο ερευνά τις δυνατότητες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας να υποστηρίξουν ένα ρεαλιστικό σενάριο μαζικής χρήσης ΙοΤ.

ERICSSON MOBILITY REPORT,ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ,ERICSSON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home