Τα ρομπότ της Boston πάνε Ιαπωνία

Deasy @ 09.06.2017
Τα ρομπότ της Boston πάνε Ιαπωνία

Έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί στα ρομπότ της Boston Dynamics, τις διάφορες εφαρμογές τους, τα παράξενα συναπαντήματά τους και, βέβαια, το πωλητήριο που έβγαλε για την εταιρεία η Google τον Μάρτιο του 2016, πριν από 15 μήνες δηλαδή.

Σκέψου τώρα αυτό: Έχεις μια εταιρεία που με βάση όσα έχουμε δει είναι πολύ μπροστά στο θέμα των ρομπότ, οι ιδιοκτήτες της -για λόγους που δεν μας αφορούν- θέλουν να την πουλήσουν σε μια εποχή που όλοι μιλούν για τεχνητή νοημοσύνη, για machine learning και για τις μηχανές που θα μας πάρουν τις δουλειές, πράγμα που εισάγει νέα... δαιμόνια στον δημόσιο διάλογο. Υπό αυτές τις συνθήκες οι υποψήφιοι αγοραστές θα έπρεπε να σχηματίζουν ουρά και, όπως θα έλεγε ίσως και ένα μέλος της ελληνικής Βουλής, πολλοί θα λιγουρεύονταν την Boston Dynamics.

Χρειάστηκε όμως να περάσει περισσότερος από ένας χρόνος για να ανακοινωθεί αγοραστής για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Χωρίς να υπάρχει αναφορά στο ποσό, έγινε γνωστό πως νέος ιδιοκτήτης της Boston Dynamics και των ρομπότ της είναι η ιαπωνική Softbank.  H Softbank απέκτησε επίσης την ιαπωνική Schaft, που επίσης ανήκε στο χαρτοφυλάκιο της Alphabet, δηλαδή της εταιρείας συμμετοχών υπό την ομπρέλα της οποίας βρίσκεται πια όλο το "οικοσύστημα" της Google. 

Γενικότερα η Softbank έχει εκδηλώσει ζωηρότατο ενδιαφέρον για τα ρομπότ και τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε σχετικές εξαγορές, ενώ τουλάχιστον ένα προϊόν της έχει κάνει αρκετή αίσθηση. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον...

BOSTON DYNAMICS,ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ,SOFTBANK,ALPHABET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home