Δωρεάν WiFi στις πλατείες της Ευρώπης

Deasy @ 31.05.2017
Δωρεάν WiFi στις πλατείες της Ευρώπης

Εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι προτάσεις για τη δημιουργία ενός ταμείου ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ για τη παροχή δωρεάν πρόσβασης στο Internet σε κεντρικούς δημόσιους χώρους μέσω WiFi.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία WiFi4EU, την οποία είχε ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, που ενθάρρυνε τις τοπικές αρχές να παρέχουν υψηλής ποιότητας Wi-Fi σε κοινόχρηστους χώρους, συμπεριλαμβανομένων πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια και τις βιβλιοθήκες. Το ταμείο, η πρόταση για το οποίο είχε είχε εγκριθεί από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον προηγούμενο Δεκέμβριο θα χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση WiFi εξοπλισμού σε έναν αριθμό μεταξύ 6.000 και 8.000 δημόσιων χώρων σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόταση δίνει έμφαση σε περιοχές με φτωχή τηλεπικοινωνιακή υποδομή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι θα εξυπηρετούνται καθημερινά έως και 50 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες.

Οι τοπικές αρχές που θα ενδιαφερθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να εγγυηθούν ότι δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη υπηρεσία εν λειτουργία στην περιοχή ενδιαφέροντος, ενώ βεβαίως πρέπει να είναι σε θέση να καλύψουν τα έξοδα για τη λειτουργία της υπηρεσίας σε βάθος χρόνου. Η πρώτη πρόσκληση υποψηφιοτήτων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αναμένεται λίγο αργότερα μέσα στο έτος.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,WiFi,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home