Επίθεση ransomware χτυπάει υπολογιστές σε 74 χώρες

Της Παρασκευής τα καμώματα

Deasy @ 12.05.2017
Επίθεση ransomware χτυπάει υπολογιστές σε 74 χώρες

Η Παρασκευή είναι μια καλή μέρα για τους κακούς και ο άγραφος κανόνας επιβεβαιώνεται καθώς σε 74 χώρες έχουν αναφερθεί κρούσματα επίθεσης με κακόβουλο λογισμικό τύπου ransomware, κοινώς λογισμικού που κλειδώνει τον υπολογιστή και για να το απομακρύνεις πρέπει να καταθέσεις χρήματα στον δημιουργό του.

Η επίθεση έχει επηρεάσει 57.000 συστήματα και το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται πως έχει αντιμετωπίσει το βρετανικό σύστημα Υγείας όπως επιβεβαίωσε και η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι. Επιθέσεις έχουν αναφερθεί επίσης στην Ισπανία, με θύμα την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Telefonica, ενώ η εφημερίδα της χώρας El Mundo κάνει λόγο για ενδείξεις πως η επίθεση οργανώθηκε από την Κίνα, ωστόσο σαφείς αποδείξεις δεν υπάρχουν.

Το Politico αναφέρει ότι η επίθεση ενδεχομένως να οργανώθηκε με τη χρήση λογισμικού που είχε αναπτυχθεί από την αμερικανική NSA. Η Microsoft έχει μεν “κλείσει” το κενό ασφαλείας που εκμεταλλεύονται οι οργανωτές της επίθεσης, φαίνεται όμως πως δεν εγκατέστησαν τη σχετική ενημέρωση όλοι.

Φυσικά προλαβαίνεις να κάνεις τη σχετική ενημέρωση.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,RANSOMWARE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home