Παραδόσεις στο σπίτι μέσω drone από τη UPS

Deasy @ 22.02.2017
Παραδόσεις στο σπίτι μέσω drone από τη UPS

Λύση στην παράδοση προϊόντων από εταιρείες κούριερ σε απομακρυσμένες περιοχές έρχονται να δώσουν τα drones, όπου σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες τα οχήματά τους είναι αναγκασμένα σε πολλές περιπτώσεις να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα για να παραδώσουν ένα και μόνο δέμα. Σύμφωνα με τη UPS αυτές οι περιπτώσεις είναι οι πιο ακριβές τόσο λόγω του χρόνου που δαπανάται όσο και λόγω των εξόδων του οχήματος.

Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, η UPS κατάφερε να πραγματοποιήσει πρόσφατα μια επιτυχημένη δοκιμή ενός drone, που εκτοξεύεται από το επάνω μέρος ενός φορτηγού της, παραδίδει αυτόνομα ένα δέμα σε μια κατοικία και στη συνέχεια επιστρέφει στο όχημα ενώ ο οδηγός συνεχίζει τη διαδρομή για να πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή παράδοση.

 

Το drone που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή της Δευτέρας ήταν το σύστημα παραδόσεων UAV Workhorse HorseFly. Πρόκειται για ένα υψηλής απόδοσης, οκτακόπτερο drone παραδόσεων, το οποίο έχει ενσωματωθεί πλήρως στη γραμμή ηλεκτρικών/υβριδικών φορτηγών της Workhorse. Το drone βρίσκεται σταθμευμένο στην οροφή του φορτηγού. Ένας κλωβός, αναρτημένος κάτω από το drone, προεκτείνεται μέσω του ανοίγματος της οροφής μέσα στο φορτηγό. Ο οδηγός της UPS που βρίσκεται μέσα στο φορτηγό φορτώνει ένα δέμα μέσα στον κλωβό και πιέζει ένα κουμπί σε μια οθόνη αφής στέλνοντας το drone σε μια προκαθορισμένη αυτόνομη διαδρομή προς μια διεύθυνση. Το τροφοδοτούμενο με μπαταρία drone HorseFly επαναφορτίζεται ενόσω βρίσκεται σταθμευμένο στην οροφή του φορτηγού. Έχει αυτονομία πτήσης για 30 λεπτά και μπορεί να μεταφέρει ένα δέμα που ζυγίζει έως και 4,5 κιλά.

Η UPS δοκιμάζει τεχνολογίες αυτοματοποίησης και ρομποτικής, συμπεριλαμβανομένων των drones, εδώ και αρκετά χρόνια. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εταιρεία οργάνωσε μια εικονική επείγουσα παράδοση φαρμάκων από το Μπέβερλι, Μασαχουσέτη, σε ένα νησί τρία μίλια έξω από τις ακτές του Ατλαντικο, ενώ χρησιμοποιεί ευρέως drones για ανθρωπιστική βοήθεια, σε συνεργασία με τρίτους οργανισμούς για την παροχή αίματος και εμβολίων που σώζουν ζωές σε δυσπρόσιτες τοποθεσίες στη Ρουάντα. Επίσης, τα drones χρησιμοποιούνται για την καταγραφή των εμπορευμάτων που βρίσκονται σε ράφια ψηλά πάνω από το έδαφος στις αποθήκες της.

Αντίθετα με όλες τις προηγούμενες δοκιμές, η τελευταία δοκιμή drone της UPS δείχνει πώς τα drones μπορούν να συμβάλλουν στην υλοποίηση μη επειγουσών οικιακών παραδόσεων ως μέρος της καθημερινής λειτουργίας.

UPS,COURIER,DRONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home