100 εκατομμύρια χρήστες για το Spotify

Deasy @ 21.06.2016
100 εκατομμύρια χρήστες για το Spotify

Συνεχίζεται με πολύ υψηλούς ρυθμούς η ανάπτυξη της βάσης των χρηστών της μουσικής υπηρεσίας Spotify, ωστόσο συνεχίζονται και οι προβληματισμοί σχετικά με τη βιωσιμότητα του εμπορικού του μοντέλου. Συγκεκριμένα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι ενεργοί χρήστες της ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια, με το ρυθμό ανάπτυξης να αγγίζει τα 1,8 εκατομμύρια νέοι χρήστες ανά μήνα. Επιπρόσθετα, ένα ακόμα αισιόδοξο στοιχείο είναι ότι οι χρήστες της υπηρεσίας που πληρώνουν μηνιαία συνδρομή έφθασαν τα 30 εκατομμύρια, αποτελώντας το 30% του συνόλου της βάσης.

Ωστόσο κάπου εδώ τελειώνουν οι ευχάριστες ειδήσεις για την υπηρεσία και ξεκινούν οι προβληματισμοί, καθώς οι οικονομικές επιδόσεις των τελευταίων χρόνων δείχνουν ότι ταυτόχρονα με την αύξηση των εσόδων αυξάνονται και οι ζημιές για την υπηρεσία. Ειδικότερα, το 2015 έκλεισε με 1,95 δισ. ευρώ έσοδα (1,08 δισ. το 2014) τα οποία όμως συνδυάστηκαν και με ζημιές ύψους 173 εκατομμυρίων ευρώ (162,3 εκατομμύρια το 2014). Με άλλα λόγια, η εταιρεία δεν μπορεί ακόμα να παράγει κέρδος και αρκετοί αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους με τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Πάντως, τα παραπάνω οικονομικά στοιχεία δεν έχουν επηρεάσει την αποτίμηση του Spotify, καθώς οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι ανεβάζουν την αξία στα 8,5 δισ. δολάρια.   

SPOTIFY,ΜΟΥΣΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home