Το πρώτο κτίριο από 3D εκτυπωτή

Deasy @ 02.06.2016

Την προηγούμενη εβδομάδα γράφαμε για την πρώτη μοτοσικλέτα από 3D εκτυπωτή, σήμερα θα ανεβάσουμε αρκετά παραπάνω το επίπεδο, με το πρώτο κτίριο, προϊόν 3D εκτύπωσης.

Το νέο επίτευγμα πραγματοποιήθηκε στο Dubai και αποτελεί ένα πρώτο δείγμα για τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης θα αλλάξει τον κλάδο της αρχιτεκτονικής και των κατασκευών. Το κτίριο μεγέθους 250 τετραγωνικών μέτρων χρειάστηκε μόλις 17 ημέρες για να κατασκευαστεί, με τη χρήση ως επί τω πλείστον ενός 3D εκτυπωτή διαστάσεων 6 x 36 x 12 μέτρων. Μετά την τοποθέτησή του χρειάστηκαν μερικές ακόμα ημέρες για να μπουν οι τελευταίες πινελιές εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου.

Λεπτομέρειες για το κόστος της κατασκευής του δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο σύμφωνα με τους ανθρώπους της κυβέρνησης του Dubai χρειάστηκαν τα μισά χρήματα από εκείνα που θα απαιτούνταν για την αμοιβή του απαταίτητου ανθρώπινου δυναμικού για την κατασκευή ενός αντίστοιχου μεγέθους κτιρίου με παραδοσιακά μέσα. Όπως πρόσθεσαν, χρειάστηκαν μόλις ένα άνθρωπο για να ελέγχει την πρόοδο στο 3D εκτυπωτή, 7 ακόμη άτομα για την τοποθέτηση εξαρτημάτων και 10 ακόμη ηλεκτρολόγων για να διευθετήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι δεν πρόκειται απλώς για κάποιο πρωτότυπο κτίριο αλλά για ένα πλήρως λειτουργικό χώρο, που θα στεγάσει τα γραφεία του Dubai Future Foundation. 

3D ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home