Θα έτρωγες ένα... τυπωμένο ψάρι;

Deasy @ 03.05.2023
Θα έτρωγες ένα... τυπωμένο ψάρι;

Έχουμε ακούσει για κρέας κοτόπουλου και μοσχαριού που «μεγάλωσε» στο εργαστήριο και όταν έφτασε σε ένα ικανοποιητικό μέγεθος οδηγήθηκε προς την κατσαρόλα, αποδεικνύοντας ότι ένας άλλος κόσμος κρεατοφαγίας είναι εφικτός.

Η ισραηλινή Steakholder Foods επέλεξε μια άλλη κατεύθυνση και αντί να δημιουργήσει τροφή στο εργαστήριο την έφτιαξε σε 3D εκτυπωτή και παρουσίασε το πρώτο βρώσιμο και... τυπωμένο φιλέτο ψαριού. Η εταιρεία συνεργάστηκε με την Umami Meats, μια εταιρεία με έδρα στη Σιγκαπούρη, η οποία παίρνει κύτταρα σφυρίδας και τα «καλλιεργεί» δημιουργούντας λίπος και μύες. Όπως περιγράφει το Reuters, το αποτέλεσμα αυτής της καλλιέργειας μπαίνει σε ένα μηχανισμό βιο-μελάνης και μέσω του 3D εκτυπωτή δημιουργείται ένα λεπτό φιλέτο σφυρίδας.

Φυσικά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τρέξεις στο ψαράδικο της γειτονιάς για να βρεις ένα τέτοιο φιλέτο. Πρώτον δεν θα βρεις αλλά και αν έβρισκες θα ήταν πανάκριβο. Οι δύο εταιρείες ωστόσο υποστηρίζουν πως όσο περνάει ο καιρός και ωριμάζει η τεχνολογία, η τιμή θα πέφτει και το «τυπωμένο» ψάρι θα είναι διαθέσιμο σε τιμή παρόμοια με εκείνη για ψάρια που ζούσαν στη θάλασσα πριν πιαστούν στα δίχτυα των ψαράδων.

3D ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ,ΤΡΟΦΙΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home