Η 3D εκτύπωση σώζει ζωές στην Ιταλία

Ξεκίνησε η τρισδιάστατη εκτύπωση βαλβίδων για μάσκες οξυγόνου.

Η 3D εκτύπωση σώζει ζωές στην Ιταλία

Την είδηση την μεταφέρει το Euronews και αποτελεί μία ακόμα πτυχή για τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει λύσεις στα σύνθετα προβλήματα της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το νοσοκομείο της Μπρέσια είχε 250 ασθενείς κορωνοϊού στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με αποτέλεσμα να αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα ελλείψεων στις βαλβίδες για μάσκες οξυγόνου. Τη λύση σ’ αυτό το σημαντικό πρόβλημα ήρθε να δώσει η εταιρεία τρισδιάστατης εκτύπωσης, Issinova, η οποία μετέφερε ένα 3D εκτυπωτή στο νοσοκομείο για να δοκιμάσει αρχικά να σχεδιάσει ένα πρωτότυπο μιας τέτοιας βαλβίδας. Η κατασκευή του πρωτοτύπου διήρκεσε τρεις ώρες και δοκιμάστηκε, σε συνεργασία με τους γιατρούς του νοσοκομείου, σε έναν ασθενή. Η δοκιμή ολοκληρώθηκε με επιτυχία δίνοντας το ελεύθερο για να προχωρήσει η κατασκευή νέων παρτίδων βαλβίδων για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις.

Όπως διαβάζουμε επίσης στο δημοσίευμα, ο χρόνος κατασκευής μίας βαλβίδας είναι μόλις μία ώρα, όταν η συγκεκριμένη χρησιμοποιείται σε έναν ασθενή για οκτώ, πριν αντικατασταθεί από μία καινούρια. Το κόστος κατασκευής μίας βαλβίδας φθάνει το 1 ευρώ και ήδη η τεχνογνωσία μεταφέρθηκε και σε μια ακόμα εταιρεία 3D εκτύπωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αντίστοιχο πρόβλημα σε άλλα νοσοκομεία. Ήδη ένα ακόμα ιταλικό νοσοκομείο έχει ζητήσει αντίστοιχη βοήθεια, αντιμετωπίζοντας το ίδιο πρόβλημα ελλείψεων.

ΥΓΕΙΑ,3D ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ,ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home