Μονομαχία στο Τέξας για την Uber

Deasy @ 09.05.2016
Μονομαχία στο Τέξας για την Uber

Δεν τα πήγε καθόλου καλά η Uber στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει την υποστήριξη των πολιτών ώστε να απορριφθεί μια διάταξη νόμου στην πρωτεύουσα του Τέξας προκειμένου να γίνει η ζωή της εταιρείας ευκολότερη. Παίρνουμε τα πράγματα από την αρχή:

Η Uber και η Lyft δραστηριοποιούνται (και) στο Όστιν, την πρωτεύουσα της μεγάλης αμερικανικής Πολιτείας. Κάλεσαν λοιπόν τους πολίτες να υποστηρίξουν έναν νέο νόμο, που προέβλεπε την κατάργηση μιας σειράς υποχρεώσεων για όσους οδηγούς θέλουν να γίνουν ταξιτζήδες υπό την σκέπη της μίας ή της άλλης εταιρείας. Οι δύο εταιρείες ξόδεψαν, πάνω κάτω, 9 εκατ. δολάρια για να καταργηθούν κανόνες που προβλέπουν την υποχρεωτική δήλωση των οχημάτων που λειτουργούν ως ταξί και τη λήψη των δακτυλικών αποτυπωμάτων των οδηγών. Φαίνεται πως το Όστιν δεν είναι η μόνη πόλη με τέτοιους κανόνες, παρόμοιο είναι το πλαίσιο και στο Χιούστον, τη μεγαλύτερη πόλη του Τέξας, και εκεί οι Uber και Lyft λειτουργούν χωρίς γκρίνιες.

Οι δύο εταιρείες απείλησαν να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους στο Όστιν -κάτι που ως τώρα δεν έχουν πράξει- και για να έχεις μια εικόνα του πόσο λυσσασμένα υποστήριξαν την κατάργηση οι υποστηρικτές της επίμαχης νομοθετικής διάταξης συγκέντρωσαν για τη δική τους εκστρατεία ενημέρωσης μόλις 132.000 δολάρια, άρα ναι, έχουμε μια περίπτωση Δαβίδ που κατατρόπωσε τον Γολιάθ.

UBER,SHARING ECONOMY,ΗΠΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home